DISTRIBUIȚI

ABADL NU poate interveni cu lucrări de consolidare a falezelor din Eforie Nord şi Sud, întrucât situaţia privind dreptul de proprietate asupra zonelor menţionate face obiectul unor procese aflate pe rolul instanţei de judecată.

Precizările ABADL au fost făcute la solicitarea Radio Constanţa, după ce ploile abundente au provocat alunecări de teren şi prăbuşirea unor bucăţi din faleză la Eforie, ameninţând inclusiv casele localnicilor.
faleza main
Primarul din Eforie, Robert Şerban, a admis că situaţia juridică a falezei este incertă.

„Am trimis adrese Apelor Române, Ministerului Dezvoltării, domnului premier, la toate ministerele de resort, pentru că știți bine că au nu pot să investesc banul public într-o proprietate care nu este bine definită. Au fost atribuite la un moment dat niște fonduri guvernamentale pentru reabilitarea infrastructurii falezelor. Comunicarea mea cu ABADL de ceva timp se reduce numai la adrese din partea primăriei. La Eforie Nord avem litigiu; ne-au atacat în instanță actul de proprietate al Orașului Eforie, iar la Eforie Sud suntem blocați de aceeași situație“, declarat primarul orașului Eforie, Robert Șerban, pentru Radio Constanța.

Primarul oraşului Eforie a mai spus că a făcut numeroase adrese către Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, în care a cerut demararea unor lucrări ample de consolidare a falezelor.
faleaza eforie sud
În răspunsul său, însă, ABADL precizează că Primăria a intabulat în favoarea sa falezele din Eforie Nord şi Sud, ceea ce înseamnă că ele au ieşit din proprietatea şi administrarea Apelor Române.

ABADL se judecă în prezent cu primaria pentru revenirea imobilelor în proprietatea statului român, după care instituţia va putea continua lucrările de consolidare începute în zonele Belona, Acapulco şi Steaua de Mare.

Un material realizat de Cristina ILIUȚĂ

Discuții

comments