DISTRIBUIȚI

Primarul Orașului Năvodari, Florin Chelaru, anunță că a depus proiectul „Silistra-Ecofriendly-Viable-Electrical-Navodari Transport” pentru finanțare în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria.

Proiectul a fost depus în parteneriat cu Primăria Orașului Silistra din Bulgaria, orașul Năvodari fiind lider de proiect, și are în vedere modernizarea drumului care duce către localitatea Corbu, dat fiind faptul că acest drum este foarte important pentru toți năvodărenii, cu precădere pentru cei care lucrează pe Platforma Industrială Midia – Năvodari, fiind de o importanță reală și pentru toți agenții economici care își desfășoară activitatea în zonă, dar și pentru cei care sunt în trecere spre localitățile din nordul județului sau cei care se deplasează dinspre litoral spre Delta Dunării.

Drumul va beneficia de un covor asfaltic nou pe o lungime de 4,47 km, piste de bicicliști moderne pe o parte și pe alta a drumului, de elemente de siguranță rutieră, fiind prevăzut cu stație de autobuz, dar și cu stații de pompare a apelor pluviale pentru a se evita inundațiile frecvente din zonă, investiția urmând să se ridice la peste 2,5 milioane de euro.

Totodată, în situația aprobării proiectului, în orașul Năvodari se vor monta 36 de stații de autobuz moderne, cu panouri de informare ,,inteligente” și se vor crea 5,13 km de noi piste de bicicliști în diferite zone ale orașului.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 7 milioane de euro, în acest buget fiind incluse și investițiile pe care orașul Silistra urmează a le realiza în cadrul proiectului.

Discuții

comments