DISTRIBUIȚI

Până la începerea efectivă a sezonului estival, peste 1.000 de agenţi de turism vor veni pe litoral şi în Delta Dunării.

Seria de infotripuri, pentru promovarea unităţilor de cazare, a început în Mamaia, staţiune cu importante atuuri şi va continua în următoarele trei weekend-uri – a declarat azi, la Radio Constanţa, Cristian Bărhălescu preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

„Avem o accesibilitate mai bună acum și cu avionul din vestul țării, avem trenul și autostrada care ne ajută foarte mult, acesta este cel mai mare atuu: proximitatea, faptul că suntem aproape de turiști, serviciile au început să crească. Ei au văzut acum hoteluri de trei stele, de patru stele, care au fost renovate acum patru cinci ani, care au planuri de dezvoltare. Agenții de turism din România, care sunt și ei câteva mii bune, nu au văzut toți litoralul românesc în ultima vreme, iar să vinzi ceva ce ai văzut acum patru cinci ani nu prea merge. Atunci ei trebuie să vină frecvent la mare, pentru că, până la urmă, peste 80% din capacitatea de cazare a litoralului românesc este vândută prin agențiile de turism“, afirmă Cristian Bărhălescu.

Şi sudul litoralului vine în acest sezon cu noutăţi, dar şi cu probleme care necesită rezolvare urgentă.

Agenţii economici au un set clar de reguli pentru autorizare, stabilite într-un regulament pentru staţiunile Vama Veche şi 2 Mai.

S-au făcut investiţii importante în unităţile de cazare, însă toate plusurile pot fi umbrite de clădirile lăsate în paragină ori de dezastrul ecologic din zonă.

Peste şapte hectare de teren din comuna Limanu au fost transformate în groapă ilegală de gunoi, un pericol pentru locuitori, dar şi pentru turişti.
2mai
Primarul Daniel Georgescu a cerut şi primit sprijin de la autorităţile judeţene şi caută soluţii pentru sancţionarea celor vinovaţi – a declarat la Radio Constanța, în această dimineaţă.

„Am început cu Vama Veche și cu 2 Mai, pregătind sezonul estival, iar acum am început să ne concentrăm pe satul Limanu, unde sperăm să reușim să curățăm acea zonă care e o catastrofă ecologică, nu o pot numi altfel. La următoarea ședință de Consiliu Local vom face o rectificare de buget prin care putem să avem suma necesară pentru a introduce pază la această groapă de gunoi ilegală, fiindcă acele gunoaie nu se aruncă ziua, ci noaptea, iar cei care aruncă nu sunt numai din Limanu, ci vin și din alte localități, inclusiv cei din Mangalia își făcuseră un obicei din a veni să arunce deșeuri acolo“, spune primarul Daniel Georgescu.

Discuții

comments