DISTRIBUIȚI

O statuie în mărime naturală a lui Gheorghe Hagi ar putea fi realizată și amplasată în orașul Ovidiu.

Primarul urbei, George Scupra a declarat pentru Radio Constanța/Radio Vacanța că aceasta este dorința locuitorilor, mai ales după victoria echipei lui Hagi din meciul de sâmbătă, când Viitorul a devenit campioana României.

Scupra ne-a spus că urmează să fie solicitat acordul lui Gică Hagi și al familiei și dacă aceasta va fi și dorința fotbalistului, se vor iniția procedurile de selecție a artistului în vederea realizării statuii. Edilii din Ovidiu nu au stabilit încă unde ar putea fi amplasată statuia, cele mai posibile locații fiind la intrarea în Academia Gheorghe Hagi sau în centrul orașului.

Pe 3 iunie 1998, România, deja calificată la Campionatul Mondial din Franța, învingea Paraguay cu 3-2, într-un amical desfășurat pe stadionul Steaua. După meci, la conferința de presă, Gheorghe Hagi a avut o intervenție ca o profeție. De atunci și până acum, naționala noastră nu s-a mai calificat la vreun turneu final al Campionatului Mondial.

„E normal ce spune Iordănescu! Noi jucăm pentru România! Am muncit pentru bani. Țineți cu echipa națională! V-am obișnuit prost timp de 10 ani. La ce condiții avem, nu avem nici un fotbal. Ce performanțe sunt în România? Suntem capi de serie la Mondiale. Nu ne prețuiți! Noi jucăm fotbal bine. Merităm să ne faceți statuie. La ce condiții sunt în România, trebuie să ne faceți statuie. Noi ne facem meseria bine. În 3 ani fotbalul nostru se duce. Rezultatele sunt cu noi”, a zis Hagi atunci.

Discuții

comments