DISTRIBUIȚI

Zilele în care era cunoscut sub numele de „Micul Paris al Estului” pot să fi trecut de mult, dar asta nu înseamnă că s-au dus și zilele glorie ale Bucureștiului. CNN explică, într-un articol publicat marți, de ce merită vizitată capitala României.

Orașul continuă să se redefinească, îmbinând istoria sa legendară cu o identitate modernă. La prima vedere, arhitectura este amețitoare, dar este o combinație fascinantă. Între blocurile de apartamente mohorâte din epoca comunistă se află clădiri bizantine, biserici vechi de secole și vile Art Nouveau care au supraviețuit cutremurelor, războiului și comunismului.

Priviți mai mai atent una dintre cele mai promițătoare capitale din Uniunea Europeană și veți vedea noi lucruri încântătoare, îndeamnă autoarea articolului, Marissa Tejada, citată de Agerpres. Există parcuri urbane, muzee excelente și străzi necosmetizate dar totuși fermecătoare, care șerpuiesc prin orașul vechi.

Cândva reședința domnitorilor valahi, între care Vlad Țepeș, care a inspirat povestea lui Bram Stoker despre Dracula, Palatul Voievodal Curtea Veche a avut întotdeauna legături regale. A fost locul în care au fost încoronați domnitorii români care s-au succedat.

Casa Poporului, acest colos arhitectural se bucură de multe recorduri, între care cea mai grea clădire din lume, cea mai mare clădire din Europa (aproape patru milioane de metri pătrați și o mie de camere) și cea de-a doua cea mai mare clădire administrativă din lume (după Pentagon). De asemenea, s-a impus la categoriile vastitate și kitsch, dovadă a luxului scandalos pe care Ceaușescu l-a imaginat pentru sine înainte de a fi răsturnat într-o lovitură de stat. Clădirea găzduiește Parlamentul țării și Muzeul Național de Artă Contemporană, mai scrie sursa citată.

CNN mai subliniază că o noapte la Ateneul Român înseamnă a te bucura de filarmonica românească George Enescu într-una dintre cele mai impresionante clădiri din secolul al XIX-lea din București. Semănând cu un templu antic grecesc, cu o cupolă de 41 de metri înălțime, interiorul său este o țesătură complicată de frunze de aur, balcoane de marmură și scări largi spiralate.

Sursa – AGERPRES

Discuții

comments