DISTRIBUIȚI

După dezbaterea publică de ieri pe această temă, la care comunitatea locală şi agenţii economici s-au declarat împotrivă, subiectul ajunge în discuţia Consiliului Local din Techirghiol – a declarat astăzi, la Radio Constanța, primarul Iulian Soceanu.

Mai mult ca sigur va fi organizat un referendum, pentru ca locuitorii oraşului să-şi spună punctul de vedere.

Este, de altfel, ultima soluţie, după cum a explicat primarul Iulian Soceanu, care i-a îndemnat pe agenţii economici dornici să facă investiţii în zonă să nu renunţe, întrucât această resursă va rămâne la Techirghiol.

„Am lansat ideea unui referendum pe acest subiect. Ne vom gândi la întrebările care vor fi adresate. În momentul acesta, când deja s-au dat licențele de explorare și având în vedere și legile în vigoare, care clar sunt de partea exploratorilor, numai un referendum poate să întoarcă și să schimbe aceste legi. Din păcate, aceste demersuri trebuiau făcute în anii precedenți, înainte să se ia licența de explorare. Astfel, nu se ajungea aici. Pentru mine este ultima soluție ca această resursă să rămână în continuare la Techirghiol și sigur va rămâne, garantez acest lucru“, a afirmat primarul Iulian Soceanu, astăzi, într-un interviu la Radio Constanța.

Discuții

comments