DISTRIBUIȚI

Milioane de oameni din lumea-ntreagă au participat la Noaptea Muzeelor, popularitatea evenimentului fiind în continuă creştere.

În România, un număr record de instituţii – peste 200 de muzee, galerii, şcoli de artă şi alte spaţii culturale din toată ţara – şi-au deschis porţile azi-noapte.

La Constanţa a fost un nou record de vizitatori la Muzeul de Artă Populară.

Peste 10.000 de constănţeni s-au arătat interesaţi de expoziţia de icoane, dar şi costumele populare din toate zonele ţării, spune muzeograful Cerasela Dobrinescu.

„Constănțenii, cu mic cu mare, au fost chiar și copii de două luni, lucru care ne-a minunat… să vii cu un copil de două luni, la ora 23:00 la muzeu este ceva. A fost lume foarte multă, în fiecare moment noi am avut absolut toate sălile pline, ceea ce ne bucură. Asta înseamnă că și constănțenii sunt dornici să cunoască tradițiile, tot ceea ce înseamnă un crâmpei din România, pentru că noi suntem un muzeu de cuprindere națională. Cele mai frecvente întrebări care mi s-au pus au fost cele legate de icoane. Pur și simplu nu le venea să creadă că icoanele noastre sunt autentice, că sunt icoane de secol 18, de secol 19 și s-au păstrat în condiții atât de bune“.

Expoziţia „Arta populară românească” poate fi vizitată tot anul, a mai spus muzeograful Cerasela Dobrinescu.

Un material realizat de Liliana Fustanela

Discuții

comments