DISTRIBUIȚI

Vremea va continua să fie schimbătoare şi pe parcursul săptămânii următoare, fiind aşteptate precipitaţii în fiecare zi, la începutul săptămânii acestea curprinzând sud-estul teritoriului, miercuri extinzându-se în aproape toată ţara, potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) care au transmis prognoza meteo pentru finalul lunii mai şi începutul lunii iunie.

În Dobrogea, valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologic specifice pentru această regiune în perioada 22 -28 mai, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea a minimelor va fi de 10…12 grade.

Din data de 29 mai, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară și treptată de la valori medii diurne de 21…22 de grade, până la valori de 23…25 de grade în special în perioada 1 – 3 iunie.

Vor crește treptat și mediile temperaturilor minime, de la 12…13 grade, până spre 14…16 grade spre sfârșitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată la începutul intervalului, apoi în special în perioada 25 – 29 mai, pentru ca ulterior, doar trecător şi pe arii restrânse în timpul după-amiezelor să fie condiții pentru ploi de scurtă durată.

Discuții

comments