DISTRIBUIȚI

 

Regata Internațională Poseidon – Balchik Dobrogea Cup, prima etapă din Romania Cup și prima etapă din cadrul Trofeului Black Sea Sailing va începe pe data de 24 mai, la Marina Eforie și se va încheia pe 27 mai, la Marina Balchik.

Cu doar câteva zile înainte de începerea sezonului estival, ambarcațiunile cu vele din Marea Neagră se vor întâlni la Eforie Nord, în Marina Eforie, acolo unde va avea startul unul din cele mai mari evenimente de yachting de la Marea Neagră. Este vorba despre Regata Internațională Poseidon – Balchik Dobrogea Cup, eveniment la care organizatorii așteaptă participarea a aproximativ 60 a ambarcațiuni cu vele, atât din România, cât și din Bulgaria.

Regata Internațională Poseidon – Balchik Dobrogea Cup va debuta miercuri, 24 mai și se va desfășura pe parcursul zilelor de joi, vineri și sâmbătă.  Zilele de joi și sâmbătă vor fi dedicate curselor inshore ce vor avea loc atât la Marina Eforie (joi), cât și la Marina Balchik (sâmbătă), iar în data de 26 mai, vineri, ambarcațiunile vor lua startul din Marina Eforie către Balchik.

program-regata

Acest eveniment reunește eforturile organizatorilor – Asociația Black Sea Sailing și Morski Club Balchik – în creare unui eveniment internațional de tradiție. Evenimentul a fost organizat pentru prima oară în anul 2014, fiind urmat de edițiile similare din 2016 și cea din 2017. La evenimentul din anul 2016 au participat 61 de ambarcațiuni cu vele din cele două țări. Mai mult, ediția din anul 2016, competiția ce s-a desfășurat sub numele Cupa Dobrogei, a reunit aproximativ 100 de veliere, atât din secțiunea Centerboards cat și din secțiune Keelboats.

competitii IMG_2677

Regata Poseidon – Balchik Dobrogea Cup 2017, reprezintă în același timp și prima etapă din Romania Cup la yachting. Romania Cup este formată din cinci etape, a ajuns în acest an la cea de-a cincea ediție și este organizată de Asociația Black Sea Sailing în parteneriat cu LifeHarbour Limanu.

De asemenea, Regata Internațională Poseidon – Balchik face parte din Trofeul Black Sea Sailing, singurul trofeu de yachting din România, organizat de Asociația Black Sea Sailing și ajuns la cea de-a 6-a ediție.

 

Discuții

comments