DISTRIBUIȚI

 

Dubai, stat component al Emiratelor Arabe Unite, reprezintă una dintre principalele destinaţii turistice externe ale românilor. Anul trecut, emiratul a fost vizitat de 51.000 de turişti din ţara noastră. Tocmai de aceea, este bine să cunoaştem obieciurile şi tradiţiile acestui emirat, mai ales că şi în perioada care urmează turiştii români aleg Dubai.

Luna Sfântă a Ramadanului este unul dintre cele mai interesante momente în care poți vizita orașul Dubai, deoarece în această perioadă localnicii își regăsesc rădăcinile culturale, iar evenimentele speciale și spectaculoasele ospețe Iftar (masa de seară, singura permisă în post) îi dau o savoare deosebită. Cum Ramadanul începe în jurul datei de 27 mai, am adunat la un loc tot ce trebuie să știi pentru a sărbători această lună specială în Dubai.

downtown

Ce este Ramadanul?

Pentru musulmanii din toată lumea, Ramadanul este cea mai sfântă perioadă a anului. Este a noua lună a calendarului islamic, și momentul în care se presupune că Profetul Mohamed (pacea fie cu el) a primit primele versuri din Sfântul Coran. În acest an, Ramadanul începe în Emiratele Arabe Unite pe 27 mai și se termină pe 24 iunie – în calendarul Gregorian datele propriu zise variază de la an la an, deoarece se stabilesc în funcție de calendarul islamic. Festivalul Eid Al Fitr marchează sfârșitul Lunii Sfinte. În fiecare an, Ramadanul aduce binefaceri spirituale și sociale, și nu doar pentru musulmani, ci pentru toată lumea.

dinning

 

CUM POȚI PARTICIPA CA VIZITATOR

În adevăratul spirit al Ramadanului, oricine este binevenit. Poate fi un moment revelator, de aceea toți turiștii sunt încurajați să afle cât mai multe despre semnificația Lunii Sfinte și despre obiceiurile ei. Cea mai bună metodă de a face asta este să vizitezi Centrul pentru înțelegere culturală Sheikh Mohammed, aflat în cartierul istoric Al Fahidi. Acesta a fost înființat special pentru a educa turiștii și expații cu privire la cultura Emiratelor, și funcționează sub sloganul „Uși deschise, minți deschise“, astfel încât toți vizitatorii sunt invitați să pună întrebări și să participe la discuții.

Printre nenumăratele evenimente ale Ramadanului se aflăși ospețele nocturne Iftar. Tradiția spune că postul se întrerupe întâi prin curmale, urmate de o suită de preparate tradiționale arăbești. În curtea clădirii istorice a centrului (unde se aflăși impunătorul turn de vânturi) te vei putea așeza cu picioarele încrucișate pe podeaua tapițată și te vei putea bucura de mâncarea delicioasă, tradițională.

Raffles Dubai Iftar

Iftarul începe la apus și continuă până la orele mici ale dimineții, când deopotrivă generoasele bufete Suhoor sunt amenajate. Corturi maiestuoase luminate de felinare, ibrice și cești de cafea tradiționale arăbești și platouri de curmale coapte și laban rece – un iaurt tradițional – întâmpină oaspeții, în timp ce sunetele blânde de oud calmează până și cele mai agitate minți.

Cinci recomandări de mese de Iftar pe care le poţi încerca în acest sezon în Dubai:

 

 

Discuții

comments