DISTRIBUIȚI

283 de polițiști vor acționa în această vară pe litoral, dintre care 105 vor fi de la Poliția Rutieră, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Politie din Constanța, cms. șef Mircea Vizitiu. 

Acesta a precizat că în minivacanța de Rusalii, dispozitivul de ordine și siguranță publică va fi format numai din polițiști constănțeni. Aceștia vor acționa în perioada 31 mai-6 iunie.

Începând cu 1 iulie și până pe 3 septembrie, vor veni pe litoral și polițiști detașați din țară, care vor acționa în cadrul Comandamentului litoral 2017. În total vor veni 164 de polițiști detașați pe litoral.

„Festivalul Neversea este o provocare și pentru noi”, a spus Vizitiu, care a precizat că pentru acest sezon estival „turiștii trebuie să știe că sunt în siguranță”.

Pe de altă parte, 200 de subofițeri pe fiecare tură și 11 inspecori de prevenire ai ISU Dobrogea vor acționa în acest sezon estival în județul Constanța.

ISU Dobrogea va înființa, de asemenea, 6 puncte de prim ajutor în zona litorală (cu 2 mai multe decât în 2016), 9 puncte temporare de lucru (în Mamaia, Crucea, Costinești, Saturn, Techirghiol, pe A2 în zona Valea Dacilor, Cogealac, Adamclisi).

Totodată vor fi înființate 5 puncte de salvare acvatică, din care 4 pe litoral și unul pe lacul Siutghiol. ISU Dobrogea așteaptă să primească și 2 motociclete cu defibrilatoare.

Reprezentanții instituției au specificat că vor fi realizate și controale, atât pe timpul nopții cât și în week-end-uri, amenzile pentru funcționarea fără autorizare ISU fiind de la 20.000 la 50.000 de lei.

Discuții

comments