DISTRIBUIȚI

O girafă de la grădina zoologică din Seattle, Statele Unite, urmează să dea naștere unui pui în următoarele zile, un eveniment important pentru conservarea speciei, pentru care a fost deschis chiar și un registru online pentru cadouri, informează Reuters.

Tufani, o girafă femelă în vârstă de opt ani de la Woodland Park Zoo din Seattle a început să manifeste schimbări de comportament la începutul acestei săptămâni, semn ce indică faptul că travaliul este aproape, a explicat într-un comunicat îngrijitoarea principală de la grădina zoologică, Katie Ahl.

Tufani ar putea naște în următoarele zile, susține Ahl, aceasta atenționând însă că în cazul girafelor această perioadă se poate prelungi.

În luna aprilie, o girafă pe nume April a născut un pui mascul la un parc zoologic din New York după o gestație de cel puțin 16 luni, evenimentul fiind urmărit de peste un milion de persoane cu ajutorul unei camere web.

Gestația obișnuită la girafe este de 14-15 luni.

Fanii girafelor care doresc să își arate entuziasmul față de puiul lui Tufani care urmează să vină pe lume pot contribui cu daruri prin intermediul unui registru deschis de angajații grădinii zoologice pe Amazon unde opțiunile de cadouri variază de la jucării din plastic până la instrumente pentru tăiat mâncarea și, desigur, cuburi mari de melasă, gustarea preferată a acestor animale mari.

Alături de registrul de cadouri, a fost înființată o pagină de internet pe care pot fi urmărite imagini captate cu ajutorul unei camere web, însă nașterea propriu-zisă nu va fi transmisă live, după cum a explicat telefonic pentru DPA purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice, Alissa Wolken.

Girafa Tufani a fost împerecheată cu masculul Dave, un exemplar în vârstă patru ani, în cadrul unui plan al ecologiștilor de a înmulți această specie.

Incluse în 2016 pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN) ca parte a unei specii vulnerabile, girafele sunt cele mai înalte animale din lume. Ele trăiesc în libertate în savanele uscate din Africa Subsahariană.

Discuții

comments