DISTRIBUIȚI

Suntem pe ultima sută de metri în ceea ce privește pregătirile pentru evenimentele din 3 și 10 iunie, de la Cazino Constanța și Zona Pescărie. Am colectat prima tranșă de mucuri de țigară de la partenerii acestui proiect, cantitatea colectată ridicându-se la numărul de 7.000. Mai avem nevoie de încă 9.000 pentru a arăta constănțenilor și turiștilor cât de gravă este situația privind deșeurile existente pe plajă, trag un semnal de alarmă ecologiștii ONG-ului Mare Nostrum.

Pe 3 iunie, ora 11.00, ONG Mare Nostrum ”dă strigarea” pentru #plajecurate. La Cazino Constanța sunt așteptați toți constănțenii care vor să își pună cearceafurile sau șezlongurile de plajă pe nisip, nu pe mucuri de țigară sau altfel de deșeuri. Echipa Mare Nostrum, împreună cu voluntarii și partenerii evenimentului, vor explora adâncurile Mării Negre într-o repriză de scubadiving și vor ”dezveli” un artwork realizat integral din mucuri de țigară. Iar pe 10 iunie, constănțenii sunt invitați la o acțiune de curățare a plajelor, în zona Pescărie.

Scopul evenimentelor din cadrul Green Week (3 și 10 iunie) este să tragă un semnal de alarmă privind numărul în creștere al deșeurilor existente pe plajă. Potrivit ultimei monitorizări Mare Nostrum efectuate, la finalul anului 2016, 16.000 de mucuri de țigară au fost înregistrate pe 8 sectoare de plajă, un număr alarmant de ridicat. Cele 16.000 de mucuri de țigară au devenit #16000pentruconstanta, adică necesarul de mucuri pentru realizarea unui artwork de conștientizare privind această problemă.

Pe 3 iunie, la Cazino Constanța, un grup de scafandri profesioniști se va alătura activității Mare Nostrum, pentru a explora adâncurile Mării Negre în căutare de deșeuri. Tot atunci, voluntarii Mare Nostrum vor face o campanie de conștientizare privind importanța de a avea #plajecurate.

Pe 10 iunie, tot în cadrul Green Week, echipa Mare Nostrum va efectua și o acțiune de curățare a plajelor, în zona Pescărie. Toți cei care vor să se înscrie la eveniment sunt rugați să ne contacteze fie la office@marenostrum.ro, fie pe pagina oficială de FB a organizației, spun reprezentanții Mare Nostrum.

Discuții

comments