DISTRIBUIȚI
sursa foto: www.ici-colo.ro

Delta Dunării va fi una dintre cele mai căutate destinații românești în minivacanța de Rusalii. La Sulina, deja nu mai sunt locuri de cazare disponibile, informează ghizii turistici. Pe 31 mai, pe Faleza din Sulina elevii din clasele I-IV vor defila într-un Carnaval al copilăriei, dedicat și turiștilor.

O dovadă în plus că Delta Dunării intră în topul celor mai căutate destinații de vacanță în perioada Rusaliilor, este și faptul că locurile de cazare au ajuns o problemă, cel puțin pentru săptămâna viitoare. La Sulina, cine nu și-a făcut rezervare din timp, practic nu mai găsește niciun loc disponibil la pensiunile din oraș. Ghidul turistic Lucian Pamfil, cunoscut turiștilor și drept Căpitanul Nemo, spune că este pentru prima oară, în toată activitatea sa, când se confruntă cu această situație.

„Deja gradul de ocupare la toate pensiunile și la toate casele de vacanță, chiar și la câteva case de particulari, este de 100%. M-au sunat acum câteva zile câteva grupuri și am sunat peste tot, dar nu mai am unde să-i cazez. Foarte probabil, undeva, în afară orașului, le voi găsi. E pentru prima dată, în cariera mea turistică, când mi se întâmplă, mie, personal, această situație. La majoritatea pensiunilor rezervările s-au făcut din iarnă sau de acum două luni“, a dezvăluit ghidul turistic Lucian Pamfil, pentru Radio România Constanța.
sulina1
Pe lângă tradiționalele preparate din pește, sau plimbări cu barca, la Sulina vizitatorii se mai pot alătura și unor activități dedicate celor mici. Pe 31 mai, de la ora 10:00 începe parada Carnavalului Copilăriei. Detalii am aflat de la bibliotecarul orașului, Ilinca Mihăilă.

„Noi pregătim pentru localnici, dar și pentru turiști, un carnaval al copilăriei, are o tradiție de 10 ani și este în colaborare cu Liceul, Biblioteca și Casa de Cultură. Toți copiii îmbrăcați în diverse personaje, costumați, bucuroși, vor pleca din parcul de la școală și vor face o defilare pe toată faleza orașului“, spune bibliotecarul Ilinca Mihăilă.

Evenimentul dedicat copiilor va fi completat cu un spectacol la Casa de Cultură din Sulina.

Un material realizat de Silvia PASCALE

Discuții

comments