DISTRIBUIȚI

Şase pui de delfini au fost găsiți morți pe plaja din apropierea Campingului „Lebăda“ din Năvodari. Reprezentanții ONG Mare Nostrum sunt de părere că, cel mai probabil, mamiferele, care fac parte dintr-o specie pe cale de dispariţie în Marea Neagră, au murit din cauza rănilor provocate de plasele pescărești.

Reprezentanții Mare Nostrum precizează că delfinii au fost descoperiţi ieri după-amiază de un constănţean ieşit la plimbare și care a alertat apoi autorităţile.

Echipa Mare Nostrum a mers pe plaja din zona respectivă şi a găsit cei şase pui de delfin, la mal. Aceştia erau la distanţă de 100 – 200 de metri unul de altul şi se aflau în stare de descompunere.

„Problema pescuitului în prohibiţie, asupra căreia ONG Mare Nostrum atrage atenţia constant, a mai făcut şase victime. Este vorba despre şase pui de delfin, din specia marsuin. Aceştia au eşuat pe o plajă din aproprierea Camping Lebăda, unde colegii noştri i-au găsit în stare de descompunere. După primele cercetări efectuate de echipa ONG Mare Nostrum, cauza morţii celor şase pui o reprezintă plasele pescăreşti, în care aceştia au rămas prinşi şi s-au înecat”, se precizează în comunicatul ONG-ului.

Reprezentanţii Mare Nostrum spun că cifra este alarmantă.

„Pentru mulţi, poate că aceşti şase delfini eşuaţi nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condiţiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariţie în Marea Neagră. Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgenţă cu privire la cetacee eşuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului”, afirmă Marian Paiu, coordonator proiect în cadrul ONG Mare Nostrum.

(foto arhivă – Radio Constanța)

Discuții

comments