DISTRIBUIȚI

Expoziţia de automobile retro „Mai… clasic” s-a încheiat astăzi cu parada mașinilor de epocă.

Momentul de apogeu al evenimentului cu iz de noblețe a avut loc ieri, când pasionaţii de automobile şi-au putut delecta privirile cu unele dintre cele mai de preţ maşini retro și vintage care există în România.

De asemenea, au putut afla de la colecţionari detalii despre întreţinere şi valoare, dar şi despre poveştile din spatele bijuteriilor pe patru roţi.
expo-retro
În cadrul evenimentului, Casa Artmark a organizat şi o licitaţie de vehicule cu un trecut bogat. Despre atracții ne-a vorbit chiar reprezentantul casei de licitații, Marius Hanganu.

„La Constanța există totuși un exercițiu pe astfel de manifestări, s-au mai făcut licitații, se vor licita zece dintre mașinile pe care le-ași văzut prezentate aici. Vom încerca să vindem de la Dacia șa Dodge și la Aro-ul care i-a aparținut lui Nicoale Ceaușescu. Putem să vindem de la 4.500 de euro, putem să vindem la 100.000 de euro, sunt mașini a căror valoare sare bine de 50.000 de euro“, a spus reprezentantul Artmark, pentru Radio România Constanța.

Din păcate, printre cei care au licitat ieri pentru mașinile vechi nu s-au aflat și nostalgici ai Epocii de Aur, motiv pentru care mașina de teren din care fostul dictator făcea cu mâna poporului s-a retras la garaj condusă de vechiul proprietar.
pcr-aro-ceausescu
Frumusețea autovehiculului de producție românească a fost eclipsată semnificativ de cea automobilelor ieșite pe porțile fabricilor de peste Ocean. Un colecționar cu dare de mână a plecat, de exemplu, acasă ieri cu un superb Cadillac ce îi va satisface orgoliul de acum în colo la viitoarele parade de mașini retro.

„O văd ca pe o investiție. Acest obiecte le crește valoarea și sunt un activ, nu sunt un pasiv. Familia este încântată, pentru că și ea apreciază astfel de automobile“, a spus colecționarul care și-a adjudecat bijuteria pe patru roți.
old-car-public
Potrivit tradiţiei, și publicul a avut şansa de a acorda prin vot titlul de „Best of show”, celui mai frumos autovehicul cu istorie bogată participant la eveniment.

Discuții

comments