DISTRIBUIȚI

Din aceasta vară, specialiştii de la Oceanic Club vor supraveghea delfinii din Marea Neagră şi cu ajutorul dronelor.

Ei speră ca astfel, să ţină o evidenţă mai bună a delfinilor, spune reprezentantul organizaţiei, Răzvan Popescu Mirceni.

De ce este mult mai eficient să lucrezi cu astfel de dispozitive? Pentru că privit de sus atunci când ai semnalat un grup de delfini, poți să ai un număr exact al grupului și poți să faci observații mult mai detaliate, imposibil de făcut din barcă sau cu ajutorul instrumentelor optice clasice. Delfinii pot fi monitorizați cu ajutorul camerelor termale; noi în momentul de față deținem două astfel de dispozitive și am început monitorizarea cu ajutorul camerelor termale din luna aprilie a acestui an. Pentru a avea un estimat foarte fidel realității este nevoie de tehnologie satelit, iar aceasta este foarte costisitoare. Ar fi nevoie de câteva milioane de dolari doar pentru achiziția imaginilor satelit”, a precizat Răzvan Popescu Mirceni, reprezentantul organizaţiei.

În fiecare an, aproximativ 100 de delfini mor pe litoralul românesc.

Această cifră îngrijorătoare este explicată atât de pescuitul intensiv, cât şi de prezenţa unor boli în rândul delfinilor.

Foto: YouTube

Discuții

comments