DISTRIBUIȚI

Actorii Teatrului de Stat Constanța invită publicul, sâmbăta aceasta, pe 10 iunie, de la ora 19:00, să ia parte la premiera piesei „Eutopia“, în regia lui Iannis Margaritis, unul dintre cei mai importanți regizori din Grecia.

Regizorul elen a tradus, în în premieră, textele pieselor lui Aristofan, „Acharnienii“ și „Plutos“, dar spectacolul are la origini și piesa „Lysistrata“. Astfel, actorii constănțeni propun spectatorilor să descopere drumul către Eutopia, o destinație a perfecțiunii, într-o comedie în care este sancționată absurditatea războiului și în care este pus în evidență eternul conflict dintre bărbați și femei.
8a1cd061-242c-4afd-af12-2705cce7839a
Pentru prima dată la Teatrul de Stat din Constanța, femeile vor sta într-o jumătate a sălii, iar bărbații în cealaltă, astfel încât mesajul situațiilor puse în scenă să fie mai puternic.
„Eutopia“ va fi și spectacolul care va deschide Festivalul „Miturile Cetății“, care de va desfășura la Constanța în perioada 19- 26 iunie.

În cadrul întâlnirii de astăzi cu presa, actorii au transmis publicului constănțean să vină la teatru, să vadă piesa și să-și exprime opinia despre actul artistic, într-o manieră sinceră. Artiștii Teatrului de Stat din Constanța spun că-și doresc din suflet să atragă la spectacole public din ce în ce mai numeros, motiv pentru care, împreună cu regizorii, încearcă să aducă la malul mării piese de teatru de inspirație cât mai originală, interactive, care să ofere senzații intense și care să invite la introspecție.

Pregătiți-vă, așadar, pentru aproximativ două ore și jumătate intense, încărcate de emoție transmisă prin cântec, dans și, desigur, replici savuroase, într-un amestec de farsă, straniu și licențiozitate.
feea739d-23dc-4277-917e-079d0a94dcdf
De asemenea, în seara premierei, în foaierul teatrului va fi organizată și o expoziție de fotografie cu ilustrații din timpul repetițiilor pentru acest spectacol original.

Un material realizat de Silvia PASCALE

Discuții

comments