DISTRIBUIȚI

Nu omul își alege meseria, ci meseria îl alege pe om. Adevărul acestor cuvinte a fost probat de către tenorul constănțean Doru Iftene, artist la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovki“ din Constanța. Ar fi putut să fie un inginer proiectant de succes la șantierul naval din Mangalia, mai ales că diplomele universitare îl avizau pentru o slujbă în acest domeniu, dar și-a dat seama, deodată, că nu este făcut pentru acest drum, ci… pentru scenă.9193b731-a23b-44d4-968f-bb2448dd1a62

„Lumea mă întreabă cum se împacă ingineria cu muzica de operă, ei, uite, că la mine se împacă foarte bine. Sunt un cântăreț care gândește mai exact decât cântăreții romantici, eu dacă nu știu partitura nu pot să dorm“, a mărturisit tenorul Doru Iftene.

Profesor de canto la Școala de Arte „Theodor Burada“, Doru Iftene, este printre puținii tenori din țară care, la bază, au o cu totul altă meserie. S-a pregătit pentru o carieră în inginerie, dar ceva s-a întâmplat chiar în prima zi de angajare. I s-a propus o slujbă ce viza multe ore petrecute în fața calculatorului, departe de viața reală și… a refuzat.

„După un an de zile de studiat la master și făcut proiecte aș fi vrut să mă mișc și să studiez despre nave văzând, nu stând la un calculator…“

Reporter: Și v-ați întors acasă, v-ați privit în oglindă foarte atent…

„Și am schimbat la 180 de grade, am făcut Conservatorul și spre plăcerea mea am rămas solist la Constanța“.

Tenorul constănțean Doru Iftene cântă în fiecare zi, în orice moment, iar piesele, ne mărturisește artistul, le asortează cu inspirația clipei.

Celor care iubesc vara și vor să își petreacă vacanța la malul Mării Negre, Doru Iftene le dedică un cântec.
ddb1e5f7-d388-4b79-ab18-01e86883cba9
Întreaga poveste a inginerul tenor, Doru Iftene, o puteți asculta în această sâmbătă, de la ora 18:00, în cadrul emisiunii Stil de viață.

Un material realizat de Silvia PASCALE

Discuții

comments