DISTRIBUIȚI

Piesa „Eutopia“ jucată în premieră, seara trecută, la Teatrul de Stat dn Constanța a făcut cadou spectatorilor o colecție de emoții, de întrebări, contradicții, grimase, dar și mirare și extaz. A fost un spectacol complex și electrizant, cu situații surprinzătoare, umor, dans, cântece, filozofie, adevăr și provocare.

Publicul a fost ținut sub această cascadă de stări puternice, de la primul minut și până la ultimul minut.

Cei prezenți în sală s-au regăsit în comedia antică inspirată de opera lui Aristofan, au râs, au votat, democratic, întâi pentru pacea individuală sau cea universală, iar în final pentru sărăcie sau bogăție, ascultând de fiecare dată pledoarii bine argumentate ce îndemnau la introspecție.

Jocul actorilor, dar și pe de-a întregul actul artistic au ridicat la final publicul în picioare, care a răsplătit cu ropote de aplauze la scenă deschisă, minute în șir, acest spectacol în regia lui Yannis Margaritis, unul dintre cei mai prestigios regizori din Grecia.

Piesa, un mix inteligent între cinci dintre operele autorului antic Aristofan, vorbește într-o manieră frapant de actuală despre inutilitatea și stupiditatea războiului, despre corupția îmbrăcată în aceleași haine din cele mai vechi timpuri și până astăzi, dar și despre eternul război al sexelor.

Pe principiul „Faceți dragoste, nu război“ , actorii au evidențiat cât de ușor este uneori să pui capăt unor conflicte vechi, cu rădăcini stupide.

Presărarea de momente muzicale conferă Eutopiei din forța unui musical.

Cine a ratat reprezentația plină de dinamism de seara trecută mai are o șansă astăzi, tot de la ora 19:00, să experimenteze două ore în care realitatea din prezent și cea a trăirilor interioare se juxtapun cu trecutul. Veți cunoaște o lume plină de provocări, de inedit, o Eutopie în care umorul, amorul, contradicțiile, dinamismul surprinzător al jocului artistic, mișcarea coregrafică și muzica, amestecate în replici licențioase vă vor copleși.

Actorii care vă vor conduce pe drumul Eutopiei, Țara Perfecțiunii sunt: Mirela Pană, Nina Udrescu, Luiza Martinescu, Alina Manțu, Maria Lupu, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Cristina Oprean, Florina Stănculeț, Liliana Bărăscu, Georgiana Rusu, Oana Cercel, Diana Vieriu, Iulia Mihalcea, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Adrian Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Iulian Enache, Nicodim Ungureanu, Marian Adochiței, Cosmin Mihale, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, Ionuț Rusu, Alexandru Iacov, Ionuț Alexandru, Răzvan Bănuț.

Un material realizat de Silvia PASCALE

eutopia 1

eutopia 2

eutopia 3

 

Discuții

comments