DISTRIBUIȚI

În condiţiile traficului infernal din Mamaia pe timpul verii, hotelierii din staţiune au cerut ca pe durata sezonului o ambulanţă să staţioneze permanent în centrul staţiunii, pentru a ajunge rapid la urgenţe.

A răspuns solicitării ISU Dobrogea, care a instalat o ambulanţă SMURD cu personal specializat şi care de mâine va fi permanent staţionată în centrul staţiunii.

Deocamdată, Serviciul de Ambulanţă Constanţa nu a dat niciun răspuns, iar Asociaţa Hotelierilor din Mamaia îşi pune problema să cumpere o ambulanţă din taxa de promovare.

Preşedintele Asociaţiei, Nicolae Bucovală:

 

„Este foarte greu! Când un turist are o problemă sunăm la 112, salvarea este nu știu unde – orașul este aglomerat, stațiunea este aglomerată – și vine după două ore. Nu exagerez! Am avut cazuri când au venit ambulanțele după două ore. Între timp, pe turist l-am îmbarcat într-un taxi și l-am trimis la Spitalul Județean, unde este o altă problemă: dacă nu se duce cu ambulanța, stă la coadă la Urgență de-i vine acru. Cei de la ISU au fost extrem de receptivi, urmează să mai discutăm și cu cei de la Ambulanță. Eu și colegii mei ne puneam problema, la un moment dat ca, din taxa de promovare a stațiunii Mamaia să reușim să cumpărăm o ambulanță. Personal medical plătit – nu știou cum, metodologic, să țină de ei și s-o ținem aici, în stațiune“.

Luna trecută, secretarul de stat  Raed Arafat anunţa că SMURD Constanţa va primi, în iunie, două motociclete dotate cu defibrilator, pentru a asigura o deplasare rapidă, în condiţii de trafic aglomerat.

Asistenţa medicală în Mamaia a fost asigurată anul trecut într-un punct de prim-ajutor, înfiinţat de IGSU pe plajă şi dotat cu şenilată şi ambulanţă SMURD, iar în această vară se vor adăuga la aceste dotări şi ambarcaţiuni.

Discuții

comments