DISTRIBUIȚI

Firmele care angajează elevi şi studenţi în perioada vacanţei primesc o anumită sumă de bani de la stat.

Ideea de a lucra în vacanţă este bună nu doar pentru banii de buzunar, ci şi pentru că ofera şansa angajării în străinătate.

Cât de mari sunt facilităţile acordate firmelor am aflat de la Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă din Constanţa:

„Toți angajatorii care fac o ofertă de loc de muncă la agențiile județene de ocuparea forței de muncă și precizează cum că doresc să angajeze tineri care sunt elevi sau studenți și care vor să muncească în perioada vacanței, beneficiază pe toată durata de o subvenție acordată de la bugetul de stat în valoare de 250 de lei acordată pentru fiecare elev și student angajat pe perioada vacanței. Banii întotdeauna se vor primi la finalul perioadei într-un cont deschis de societate la Trezorerie“, a specificat, pentru Radio Constanța, purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța, Adelina Vlad.

Dacă pentru elevi, angajarea se poate face începând cu data de 16 iunie până în septembrie, pentru studenţi angajarea poate dura până la 1 octombrie.

Un material realizat de Bogdan COMȘA

Discuții

comments