DISTRIBUIȚI

Vremea strică planurile turiștilor care sperau să petreacă sfârșitul de săptămână pe plajă la malul mării sau în Delta Dunării.

Meteorologii au emis astăzi o informare de ploi însemnate cantitativ ce urmează să intre în vigoare chiar de azi, de la oar 18:00 și să expire abia pe 19 iunie, la ora 10:00. Informarea meteo de instabilitate atmosferică accentuată este valabil pentru aproape toată țara, exceptând sudul Munteniei, estul și vestul Transilvaniei.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile vestice, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină, spun specialiștii, în prognoza publicată pe site-ul ANM.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În completare, meteorologii au mai emis și un cod galben de ploi torențiale valabil pentru toate zonele de deal și de munte, în centrul și sudul Moldovei, Dobrogea și nord-estul Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Acesta intră în vigoare mâine, la ora 10:00 și expiră pe 19 iunie, la ora 03:00.

Discuții

comments