DISTRIBUIȚI

Festivalul Miturile Cetății a pregătit momente frumoase și pentru a V-a zi de festival. Cei mici au urmărit de la ora 11:00, la Teatrul pentru Copii si Tineret Constanța, spectacolul „Gulliver“, în regia lui Radu Dinulescu de la Teatrul Regina Maria din Oradea. De la ora 18:00, la Teatrul de Stat Constanța ne pregătim să urmărim piesa „Amphitrion 38“ după autorul Giradoux, în regia lui Horia Suru, de la Teatrul Bacovia din Bacău. Secretarul literar de la Teatrul de Stat Constanța, Anaid Tavitian a declarat că vorbim de data aceasta de o comedie contemporană.

„Un text plin de farmec, este o poveste în care zeii se amestecă cu pământenii, cu povești de dragoste, cu foarte mult mister și cu un final pe care nu îl vom dezvălui. Este o comedie în stil franțuzesc, cu savoare și multe subtilități, la care se râde, dar se și meditează la un moment dat“, spune secretarul literar al Teatrului de Stat din Constanța, Anaid Tavitian.

Vom rămâne în magia teatrului până noaptea târziu, căci, de la ora 21 si 30 de minute, în Piața Ovidiu începe spectacolul „Omul din la Mancha“, un musical pus în scenă de artiștii orădeni de la Teatrul Regina Maria. Aceștia au fost aplaudați la scenă deschisă anul trecut, și cu siguranța așa va fi și de data aceasta, ne spun gazdele festivalului.

„Este povestea lui Don Quijote și a scutierului său, Sancho Panza. La ediția trecută, publicul a asistat la acest spectacol, nu mai plecau din Piața Ovidiu, i-au chemat în nenumărate rânduri pe actori la bis, cum se spune în lumea teatrului, ca să mai repete finalul muzical și cred că același lucru se va întâmpla și de această dată“, a mai adăugat Anaid Tavitian.

Organizatorii festivalului sunt de părere că această ediție a festivalului dedicată poetului Ovidius poate fi asemănată cu Arca lșui Noe, în care s-au urcat toți artiștii valoroși, din țară și din străinătate.


Un material realizat de Silvia PASCALE

Discuții

comments