DISTRIBUIȚI

Cuptorul cu plăcinte din Satul de Vacanţă este deschis inclusiv astăzi.

Constănţenii şi turiştii se pot îmbolnăvi în orice secundă consumând produse vândute în locaţia unde comisarii OPC au găsit o mizerie de nedescris.

Într-o poziție oficială transmisă astăzi, Direcția Sanitar-Veterinară din Constanța susține că, în urma controlului efectuat împreună cu inspectorii de la Protecția Consumatorilor, pe data de 23 iunie, la Cuptorul cu Plăcinte din Satul de Vacanța au fost găsite nu mai puțin de 3,5 tone de produse alimentare (carne, produse din carne, lactate etc.) pentru care administratorul nu a putut prezenta documente de proveniență.

De asemenea, spun inspetorii DSV, spațiile de depozitare, procesare li valorificare a produselor alimentare erau întreținute în condiții improprii desfășurării de activități de alimentație publică.

„Inspectorii sanitari veterinari, conform atribuțiilor specifice , au pus sub sechestru sanitar veterinar pe întreaga cantitate care urmează să fie distrusă prin incinerare. Având în vedere că administratorul a părăsit unitatea în timpul controlului, s-au făcut demersuri ca acesta să fie contactat pentru semnarea documentelor specifice și finalizarea controlului“, au mai afirmat inspectorii DSV Constanța.

Ieri, aceiași reprezentanți DSVSA au revenit la patiseria din Satul de Vacanță împreună cu polițiști de la Investigarea Criminalității Economice și, în prezența administratorului au finalizat controlul prin emiterea unei ordonanțe de suspendare a activității și aplicarea unei sancțiuni contravenționale de 10.000 de lei. Măsura se adaugă practic celor luate anterior de Comisariatul pentru Protecția Consumatorului, acelea de a pune sigiliu pe încăperile insalubre unde erau depozitate alimente, dar și de a sancționa administratorul cu aproximativ 30.000 de lei pentru neregulile descoperite.

Discuții

comments