DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Constanța (CJC) intenționează să rezilieze contractul de comodat cu Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.

Conform declarației vicepreședintelui CJC, Claudiu Palaz, inițiatorul proiectului „privind aprobarea încetării Contractului de comodat nr.14983/03.08.2008, încheiat între Consiliul Judeţean Constanţa şi A.N.S.P.S.R., cu privire la acordarea în folosintţă gratuită a unor bunuri, in scopul sprijinirii activităţii Serviciului public de salvamar” cei care vor să efectueze servicii de salvamar trebuie să aibă materialele proprii necesare.

„Nu este normal ca la această dată consesionarea serviciilor de salvamari să fie făcută de către primării, iar aceste societăţi care câştigă licitaţiile să nu aibă dotările corespunzătoare, mai ales că aceste dotări au fost cumpărate de-a lungul timpului de Consiliul Judeţean şi au fost date către o singură asociaţie. Poziţia noii conduceri a CJC este ca aceste bunuri să fie date, în mod echitabil, tuturor celor care vor câştiga licitaţiile pentru desfăşurarea serviciilor de salvamar şi nicidecum unei singure societăţi“, afirmă vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz.

Oficialul a precizat pentru Radio Constanța că vor fi descentralizate și punctele de salvamar aflate în proprietatea CJC. Acestea vor fi trecute sub autoritate locală pe măsură ce situația lor juridică va fi descâlcită.

„Am dat punctele de salvamar către primării şi vom da şi dotările pe care noi le avem deja achitate. Primăriile le vor da celor care concesionează aceste servicii“, a completat Palaz.

Punctele de salvamar care vor primi dotări din partea CJC conform spuselor vicepreşedintelui sunt cele din Limanu, Vama Veche, Mangalia, Eforie şi Constanţa.

„Ar fi trebuit să existe 15 puncte, însă au fost făcute numai 10. Juridic vorbind, încă mai avem probleme cu documentele, pentru că şi punctele de salvamar au aceeaşi încurcătură juridică precum majoritatea bunurilor care se află în patrimonial Consiliului Judeţean“, conchide Claudiu Palaz.

Un material realizat de Dana LEBED

Discuții

comments