DISTRIBUIȚI

Militarii din cadrul ISU Dobrogea, salvamarii şi paramedicii SMURD au intrat în alertă, în această seară, după ce la 112 s-a primit un apel care sesizat că o persoană ar fi în pericol de înec în zona digului de la Steaua de Mare din Eforie Nord.

Este vorba de aceeaşi zonă unde în urmă cu două zile o fetiţă de 11 ani din Republica Moldova a fost luată de curenţi, purtată spre largul mării, iar scafandrii ISU încearcă de atunci să dea de urma trupului neînsufleţit. De altfel, unii martori care au asistat la operaţiunea din această seară spun că ar fi fost vorba chiar de corpul fetei de 11 ani care ar fi fost scos la suprafaţă.

Echipele de salvatori au decis să sisteze căutările după aproximativ 40-50 de minute, când au realizat că persoana care a sunat la 112 este posibil să fi văzut o baliză de la plasele pescarilor pe care a confundat-o cu un om.


De două zile, pe plajele din sudul litoralului este arborat steagul roşu care interzice scăldatul. Mulţi turişti aleg totuşi să ignore avertismentul salvamarilor şi se avântă în valurile mării fără să realizeze pericolul uriaş la care îşi expun vieţile.

sursa foto: Eforie Online

Discuții

comments