DISTRIBUIȚI

Actorul Alexandru Arșinel ar urma să primească titlul de cetățean de onoare al Municipiului București în semn de respect pentru contribuția adusă în dezvoltarea și promovarea teatrului românesc, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Consiliului General al Municipiului București.

„Anul acesta, domnul Alexandru Arșinel a împlinit respectabila vârstă de 78 de ani, dintre care 53 de ani de activitate în slujba teatrului de revistă bucureștean, prilej care justifică pe deplin conferirea titlului de cetățean de onoare în semn de respect din partea Municipalității”, se menționează în expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Această recompensă simbolică acordată artistului nu are implicații la bugetul local.

În document este reamintit faptul că actorul s-a născut pe 4 iunie 1939, în localitatea Dolhasca, județul Suceava. În 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ‘I. L. Caragiale’. A fost repartizat la Târgu Mureș unde, împreună cu alți colegi de breaslă, a înființat secția română a Teatrului Național din oraș. În 1964 a început colaborarea cu Teatrul de revistă ‘Constantin Tănase’.

Conform raportului de specialitate, Alexandru Arșinel a jucat în peste 30 de filme artistice, cu roluri principale sau secundare, și are o bogată activitate în teatru, televiziune sau teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică precum și cea managerială a primit numeroase premii, printre care se numără premiul special Uniter pentru Teatrul de revistă (2000) și Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Din 1999 este director al Teatrului de revistă ‘Constantin Tănase’.

Sursa: Agerpres

Discuții

comments