DISTRIBUIȚI

Un turist de aproximativ 50 de ani din Vaslui, aflat în concediu la Eforie Nord, a fost adus la mal de salvamari în stop cardio-respirator, după ce a intrat să înoate în mare în pofida steagului roșu arborat pe plajă.

Salvamarii spun că i-au atras atenția bărbatului asupra pericolului la care se expune, însă acesta a ignorat orice avertisment.

Pentru scoaterea din apă a turistului a fost nevoie inclusiv de intervenția vehiculului șenilat. Odată adus la mal, bărbatul a fost predat unei echipe de paramedici SMURD care au început imediat procedura de resuscitare. Ulterior, pacientul a fost transportat cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța.


Șeful serviciului de salvamari din Eforie, Nicolae Drăgan, a declarat pentru Radio Constanța că oamenii din subordinea sa fac zilnic eforturi supraomenești pentru a-i convinge pe turiști să nu intre în apa mării, însă în zadar. Atât turiștii, cât și localnicii ignoră pericolul iminent și se aventurează în valurile mării.

Drăgan a mai ținut să precizeze că, doar în cursul zilei de astăzi, salvamarii de la Eforie au intervenit pentru a salva de la moarte cinci persoane ce riscau să fie răpuse de valurile puternice.

De la începutul verii, 12 persoane, printre care și doi copii, și-au pierdut viața înecate în mare în stațiunile din sudul litoralului.

Discuții

comments