DISTRIBUIȚI

Autorităţile locale constănţene se feresc să mai avanseze vreun termen de finalizare a lucrărilor la parcul arheologic din Constanţa. Purtătorul de cuvânt al primăriei Constanţa, Ionela Halciuc, a declarat postului nostru de radio că municipalitatea este în aşteptarea unei soluţii pentru problemele ridicate de arheologi.

„În momentul de față așteptăm propunerea tehnică din partea proiectantului pentru solicitările ce au venit din partea Muzeului de Istorie și a Direcției de Cultură, care au cerut, pe de-o parte luminarea vestigiilor și pe de altă parte marcarea pietrelor pe care stau vestigiile cu datele despre acestea. În plus, am primit răspunsul cu avizele de la RAJA și urmează să fie făcute branșamentele la noua rețea de canalizare pentru a nu mai fi probleme în ceea ce privește apele pluviale sau cele menajere în această zonă“, a declarat pentru Radio Constanța, responsabilul de comunicare din Primăria Constanța, Ionela Halciuc.

Valoarea soluţiile propuse de proiectanţi vor trebui aprobate de Consiliul Local Municipal.

Reabilitarea parcului arheologic din Constanţa a fost oprită, în repetate rânduri din mai multe cauze: fie din cauza contestaţiilor, fie din cauza problemelor apărute şi a căror rezolvare nu a fost prinsă în proiectul iniţial. Lucrările ar fi trebuie finalizate din luna mai a acestui an.

Un material realizat de Dana LEBED

Discuții

comments