DISTRIBUIȚI

Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni o vreme, în general, caldă la nivelul tuturor regiunilor, în timp ce fenomenele de instabilitate atmosferică vor continua să fie prezente prin ploi locale şi însemnat cantitativ, între 24 şi 29 iulie, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 24 iulie – 6 august, dată luni publicităţii.

În zona Dobrogei, vremea călduroasă va persista în primele zile ale intervalului de referinţă în partea continentală, iar media regională a maximelor va fi de 29 – 31 de grade, iar a minimelor de 19 – 22 de grade. După data de 27 iulie o răcorire se va produce în toată regiunea, determinând valori diurne de 26 – 28 de grade şi nocturne de 17 – 20 de grade, în medie.

Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o tendinţă de creştere a temperaturilor de o la zi la alta, vremea redevenind călduroasă. Probabilitatea pentru ploi frecvente, în general moderate cantitativ, va fi mai ridicată în jurul datei de 27 iulie, însă şi în celelalte zile ale primei săptămâni din intervalul de referinţă vor fi posibile manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii restrânse.

(foto arhivă)

Discuții

comments