DISTRIBUIȚI

Navetiştii din Eforie Sud reclamă faptul că la primele ore ale dimineţii, microbuzele unicei firme care asigură transportul în comun pe ruta spre Constanța ajung în stații arhipline astfel încât nu mai este loc fizic pentru alți pasageri să urce.

Oamenii susțin că, aproape zi de zi, inclusiv în weekend, sunt nevoiţi să aştepte chiar şi mai bine de o oră în staţie, pentru a putea urca într-un microbuz şi se tem că întârzierile repetate îi pot lăsa fără loc de muncă. Totul în contextul în care autobuzele ar trebuie să circule la un interval regulat de 10 minute în timpul săptămânii și 30 de minute sâmbăta și duminica.

Contactat telefonic de reporterii Radio Constanţa, vicepreşedinetele Consiliului Judeţean, Claudiu Palaz, ne-a spus ce pot face oameni în această situaţie:

„Oamenii pot în primul rând să facă o sesizare către Consiliul Județean Constanța. Noi nu putem face verificări suplimentare în județ, în afară de controalele pe care le facem așa prin sondaj, fără să avem sesizare că într-adevăr se întâmplă lucruri care nu sunt tocmai în regulă. Este corect ca cetățenii care văd astfel de probleme să ne semnaleze și să-și asume aceste reclamații. Am făcut acest lucru pe Năvodari, au fost persoane care au sesizat și au fost probleme care s-au rezolvat și așa este corect să lucrăm. Nu facem demersuri fără să avem certitudinea că lucrurile nu sunt în regulă acolo“, afirmă Claudiu Palaz.

La rândul său, reprezentantul firmei de transport în comun ne-a declarat că mâine va verifica dacă situaţia este aşa cum reclamă navetiştii şi dacă se va confirma, va decide introducerea unei curse suplimentare.

Discuții

comments