DISTRIBUIȚI

Troleibuzul 43 din Constanța a ajuns în orașul Târgu Ocna, la un constănțean care s-a mutat acolo în urmă cu mai mulți ani.

Victoraș Eugen Bodea are amintiri frumoase de la mare, din vremea copilăriei, despre care vorbește cu mare drag.

„Am cunoscut un domn din Galați care execută, la scară 1:43 aceste minunate machete. Mi-am comandat special ca să-mi amintesc că am trăit cândva în Constanța, m-am născut acolo, iubesc marea, iubesc constănțenii, iubesc tot ce este de la Constanța și, de câte ori îmi arunc ochii, vreau să îmi regăsesc o parte a copilăriei prin acest minunat troleu 43. Urmează Skoda SM – 11 Karosa, care făcea legătura între Tomis Nord și Poarta 2 Port, în perioada copilăriei mele, 1974 – 1982, cât am stat în orașul Constanța, în cartierul Tomis Nord, pe strada Aleea Hortensiei. Urmează și tramvaie (linia 100, n.r.), cele care făceau legătura între Gară și Satul de Vacanță“.

Astăzi, linia 43 a suferit mai multe modificări. În timp, troleibuzele de pe această linie au fost înlocuite cu autobuze.

În 2014, Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) a hotărât comasarea liniilor 2 și 43. Noul traseu, 2-43, are capetele de linie în cartierul Tomis Nord și la Poarta 6 Port.

În paralel, circulă și două linii care deservesc centre comerciale din Constanța:

– 43C: Gara CFR – Carrefour
– 43M: Gara CFR – Vivo (fost Maritimo).

Modificări a suferit și linia 100. Tramvaiele au fost înlocuite cu autobuze care circulă pe ruta Gara CFR – Satul de Vacanță.
În paralel, circulă și linia de autobuze 100C (Gara CFR – Carrefour).
În timpul sezonului estival, RATC introduce și linia de autobuze etajate 100M: Gara CFR – Mamaia.

Discuții

comments