DISTRIBUIȚI

Persoanele cu dizabilităţi vor avea la dispoziţie, începând de mâine, prima plajă adaptată nevoilor lor.

Aceasta se află la intrarea în staţiunea Mamaia, dinspre Pescărie.

Vicepreşedintele Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa, Isabela Ştefan-Iorga spune că trei scaune flotabile, special construite pentru a intra în apa mării vor fi oferite gratuit persoanelor cu nevoi speciale pe baza cărţii de identitate:

„Vor avea posibilitatea să intre în apa mării cu trei scaune flotabile pe care le-am adus din Franța. Pe plajă vor avea șezlonguri speciale create puțin mai înalte pentru a face mai ușor transferul de pe scaunul rulant pe aceste șezlonguri și umbreluțe. Porțiunea aceasta de plajă nu este un corp de plajă separat sau izolat pentru că noi ne dorim ca oamenii cu nevoi speciale să se simtă bine pe plajă, să nu se simtă discriminați sau izolați undeva într-un colțișor, ci să se simtă normal, în vacanță“, a declarat managerul de comunicare al proiectului, Isabela Iorga – Ștefan.


Totul a fost posibil cu un buget de 7.000 de euro, strâns din sponsorizări, în cadrul proiectului „Plajă şi mare pentru toţi”.

Reprezentanţii Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa spun că ar mai fi nevoie de o toaletă adaptată celor cu dizabilităţi şi au lansat un apel către toţi cei care pot face donaţii.

Discuții

comments