DISTRIBUIȚI

Gaudeamus, cel mai longeviv și mai îndrăgit târg de carte din România de peste douăzeci de ani, a ajuns acum la ediția cu numărul 100. Pe care o vom sărbători cum se cuvine la malul mării, în momentul de vârf al sezonului estival.

Nu avem tort cu 100 de lumânări (cel puțin deocamdată!), ci o mulțime de surprize și cadouri … pentru invitați: zeci de evenimente editoriale și muzicale oferite de Radio România, numeroase concursuri derulate în incintă, pe posturile Radio România și online și o ofertă de carte atractivă și generoasă sunt doar câteva dintre motivele pentru care cititorii aflați în vacanță la malul mării sunt așteptați la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediția a IX-a.

Evenimentul, componentă a Caravanei GAUDEAMUS, este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa, în perioada 12 – 16 august în Piațeta Perla din Mamaia. Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, o mare de cărți îi așteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, 12 august, la ora 17.00.

Iată programul de sâmbătă al Târgului GAUDEAMUS Litoral 2017:

– 17.00 – DESCHIDEREA OFICIALĂ A CELEI DE A IX-A EDIȚII A TÂRGULUI GAUDEAMUS LITORAL;

Spaţiul de evenimente GAUDEAMUS:

18.00-19.30 – RADIO ROMÂNIA CONSTANȚA

– Prezentarea Revistei Ex Ponto, care apare trimestrial la Constanţa, sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

– Lansări de carte și prezentarea unor noutăţi editoriale:

Dumitru Octavian Unc: Reverii (versuri);

Ştefan Cucu: Cântăreţul tandrelor iubiri. Romanul vieţii lui Ovidius;

Constantin Costache: Singur împotriva oceanului (roman);

Dan Viorel Norea şi Eugen Deutsche: Calendar în 17 silabe. Dialoguri senryu;

Dumitru Mihăilescu: Bine ar fi de n-ar fi rău! Schiţe umoristice;

Mihaela Meravei: Cinci degete (versuri);

– Scurt recital susţinut de membrii Clubului Umoriştilor Constănţeni.

Moderatorii acestei întâlniri vor fi: Ovidiu Dunăreanu, director al Editurii Ex Ponto şi redactor şef al revistei şi Angelo Mitchievici, preşedinte al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România și redactor şef adjunct al revistei.

19.45- 20.00 – RADIO ROMÂNIA CONSTANȚA

– Lansarea volumului „Albumul literar gastronomic tătăresc”, autor prof. Leila Kerim Wilson (împreună cu tatăl său, renumitul scriitor, gazetar şi realizator de programe în limba turcă la Radio România, Altay Kerim au scris „Dicţionarul Tătar-Turc-Român”, apărut la Editura Kriterion în anul 1996);

– Albumul cuprinde reţete de mâncăruri tradiţionale tătăreşti specifice Dobrogei. Fiecare reţetă are o poveste, poveştile sunt relatate într-un mod atractiv, menit să stârnească curiozitatea cititorului încă din primele rânduri.

20.00 – 22.00 – EDITURA EIKON

– Lansări de carte, lecturi publice și sesiuni de autografe.

Scenă:

20.00 – RADIO ROMÂNIA – ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub conducerea concert-maestrului Virgil Zvorişteanu.

Cu acorduri din Vivaldi şi Mozart, pe ritmuri de dans, de la valsul lui Şostakovici la Dansurile ungare ale lui Brahms, Dansurile româneşti ale lui Bartók şi Dansul slav de Dvořák, la ritmuri de tango argentinian, pe muzica lui Astor Piazzolla, sau la celebra arie Toreadorii din Carmen de Bizet, programul Orchestrei Naţionale Radio promite şi alte surprize, într-o seară de neuitat pe litoral!

Discuții

comments