DISTRIBUIȚI

Grija pentru copii este un capitol aparte pentru toți șoferii și poate încă o dată în plus, atunci când la volan este chiar mama copiilor.

Un studiu publicat de o celebra societate pediatrică, atestă că 86% dintre părinţi – majoritatea mame cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani – îi poziţionează incorect pe nou-născuți în scaunul auto, ceea ce creşte considerabil riscul ca bebeluşii să sufere răni, chiar şi în absenţa unui accident.

Un procent chiar și mai mare, îngrijorător chiar, de 95% dintre părinţi fac cel puţin o greşeală semnificativă atunci când instalează scaunul copilului în maşină, sau atunci când îl pregătesc pe acesta pentru călătorie.

În opinia specialiștilor în vânzări din cadrul celor mai mari magazine online din România pentru bebeluşi şi copii – părinţii rareori citesc instrucţiunile de instalare a scaunului auto dedicat bebeluşilor, dar ştiu să facă diferenţa între caracteristicile acestor scaune în funcţie de categoriile de vârstă.

Mulţi părinţi cumpără în cunoştinţă de cauză scaune auto, le cunosc dinainte caracteristicile în funcţie de vârstă, recunosc că urmăresc foarte multe fotografii şi videoclipuri atunci când urmează să achiziţioneze un astfel de dispozitiv, însă foarte puţin alocă timp pentru instalarea corectă a scaunului în maşină.

Preţurile unor scaune auto pentru cei mici variază între 56 şi 2.500 lei, în funcţie de mărime, brand şi alte caracteristici.

Codul Rutier prevede amenzi usturătoare pentru cei ce nu respectă siguranţa copilului pe bancheta din spate, de la 580 la 725 de lei.

Un material realizat de Daniel HARALAMBIE

Discuții

comments