DISTRIBUIȚI

Sute de persoane au mărșăluit duminică la Hollywood în sprijinul victimelor hărțuirii și agresiunilor sexuale – inspirate de campania #MeToo de pe rețelele de socializare, informează BBC și DPA.

Marșul a avut loc pe fondul unui val de acuzații privind hărțuirile sexuale și violurile care vizează mai multe persoane publice, după dezvăluirile cu privire la producătorul hollywoodian Harvey Weinstein.

Protestatarii — în mare majoritate femei — au pornit din fața Teatrului Dolby — locul unde are loc anual, începând din 2002, gala premiilor Oscar — și au mers pe Hollywood Boulevard de-a-lungul „Walk of Fame” până la sediul CNN.

Potrivit DPA, mulți dintre participanți purtau tricouri de culoare roșie inscripționate cu sloganurile „Take back the workplace” sau „#MeToo”, în timp ce alții aveau pancarte pe care se putea citi „No silence, no secrets, no shame” sau ‘#MeToo Survivors’ March”.

Producătorul-regizor Brett Ratner, scriitorul-regizor James Toback și actorul Kevin Spacey sunt printre celebritățile vizate de aceste acuzații formulate în cele mai multe cazuri de femei, dar și de bărbați.

Săptămâna trecută, comicul Louis CK — o altă vedetă implicată în acest scandal — a recunoscut că acuzațiile, potrivit cărora s-ar fi masturbat în fața mai multor femei, sunt adevărate.

Acuzațiile de hărțuire sexuală ce vizau anumite personalități au depășit granițele Hollywood-ului, ajungând în domenii precum politica și sportul, și au generat la nivel mondial campania #MeToo, cu ajutorul căreia femeile își împărtășesc experiențele de hărțuire pe rețelele de socializare.

Discuții

comments