DISTRIBUIȚI

Papa Francisc este, începând de vineri, membru de onoare al Academiei Române. Decizia a fost luată în unanimitate.

Într-un comunicat de presă se precizează că Papa Francisc alegerea Sanctităţii Sale ca membru de onoare al Academiei Române succede vizitei întreprinse de conducerea Academiei Române la Vatican la începutul acestei luni, când Papa Francisc a acceptat această onoare.

Peste un milion de catolici români aşteaptă vestea că Papa Francisc va vizita anul viitor ţara noastră.

Surse din Biserica Româno-Catolică, citate de Pro TV, au confirmat că toate procedurile au fost îndeplinite, invitaţia a fost acceptată, iar totul ţine acum de confirmarea unei date de către Vatican şi de stabilirea finanţării de către autorităţile române.

În 2018, Papa Francisc are deja programate mai multe vizite în ţări defavorizate, şi e posibil că în perioada mai lejeră din vară să ajungă şi în România.

După confirmarea în scaunul papal, Biserica Româno-Catolică a lansat invitaţia către Vatican, apoi în 2015, preşedintele Iohannis i-a transmis pontifului că e aşteptat în ţară noastră şi că ar fi minunat că acest lucru să se întâmple tocmai cu ocazia centenarului Marii Uniri. Biserica Româno-Catolică speră că Papa Francisc să oficieze, cu această ocazie, beatificarea a şapte martiri comunişti.

Discuții

comments