DISTRIBUIȚI

Iarna și-a intrat bine de tot în drepturi peste tot în țară, iar frigul necruțător atentează la aspectul sănătos al tenului nostru. De aceea, dermatologii și cosmeticienele recomandă cu tărie să ne preocupăm ceva mai mult de îngrijirea tenului în sezonul rece.

Vântul și zăpada au tendința să usuc exagerat de mult pielea, iar de aici până la apariția ridurilor nu mai este decât un pas. Iar dacă nu facem riduri, ne putem alege cu pete sau alte imperfecțiuni ale tenului. Pentru a evita toate aceste neplăceri, ți-a pregătit un set de sfaturi numai bune de urmat în funcție de tipul tău de ten.

  • Dacă ai ten mixt

Înainte de toate, trebuie să-ţi cureţi foarte bine tenul şi să nu uiţi de loţiunea tonică. Apoi trebuie să cauţi produse care să fie hidratante, dar fără să fie grase. Pentru noapte, înainte de cremă, aplică un ser. Atunci când pielea este deshidratată, poţi să îţi aplici de două ori pe săptămână o mască hidratantă.

  • Dacă ai ten cuperozic

Atunci iarna este cel mai mare duşman al tău. Foloseşte produse pe bază de cimbru şi levănţică, plante care îţi calmează pielea şi luptă împotriva roşeţii. În orice caz, ţi se potrivesc produsele pentru piele sensibilă.

  • Cum să-ţi îngrijeşti pielea din jurul ochilor

Pe timp de iarnă, dermatologii recomanda să foloseşti un contur de ochi de două ori pe zi – dimineaţa şi seara. De ce? Pentru că zona din jurul ochilor este foarte expusă şi totodată sensibilă.

  • Pentru ce machiaj să optezi?

Pe timp de iarnă ai undă verde la fondul de ten. Foloseşte unul hidratant şi cu o textură cremoasă şi nu opta nicidecum pentru unul pudră. Pentru buze, rujurile hidratante sunt chiar mai bune decât balsamurile de buze care, în principiu, nu fac altceva decât să-ţi creeze o dependență.

Discuții

comments