DISTRIBUIȚI

Uneori, cei care aplica legea, referindu-ne la scara planetară, recurg la metode, cel puţin bizare, de a-i face pe şoferi să respecte normele rutiere.

Poliția din sudul Chinei a ales o metodă inedită prin care să-i pedepsească pe șoferii care-i orbesc cu fază lungă pe partenerii lor de trafic. Potrivit unui cont oficial al poliției de pe o rețea socială chineză, contravenienții sunt obligați să se uite timp de un minut în lumina farurilor.

„Astă seară pedepsim cu fază lungă“ anunță poliția din Shenzen pe contul său social-media. Postul a adunat 87.000 de like-uri și a fost distribuit de 93.000 de ori într-un timp record. Fotografiile arată oameni stând direct în fața unei mașini care are faruri aprinse. Contravenienții primesc și o amendă, de 300 yuan (aproximativ 40 de euro).

Poliția a fost criticată anterior pentru o măsură similară, dar asta nu a împiedicat-o să folosească aceeași pedeapsă. Un sondaj realizat arată că 90% dintre cei care au participat aprobă ciudata măsură.

Pe rețeaua de socializare, sunt și utilizatori mult mai radicali: „Sunt oare singurul care crede că un minut este prea puțin?“ se întreabă un utilizator, care a adunat deja 12.000 de like-uri cu această postare.

Mult mai puțini sunt cei care sunt îngrijorați că o astfel de măsură poate afecta serios vederea.

Redactor: Daniel HARALAMBIE

Discuții

comments