DISTRIBUIȚI

Cum vi se pare ideea de a ajunge la munte în două ore cu maşina şi fără să conduceţi? Deşi pentru moment pare că dintr-un film aparţinând genului science fiction, un astfel de scenariu chiar ar putea deveni la un moment dat realitate…

Una dintre principalele neplăceri ale României, cozile uriaşe de pe Valea Prahovei sunt în pericol: Ministerul Transporturilor are în vedere un proiect de transport multimodal de logistică feroviară prin care autoturismele să tranziteze mai rapid şi mai economic drumul de la Braşov la Bucureşti şi invers.

În acest context ministerul de resort sprijină dezvoltarea transportului multimodal în România, inclusiv prin dezvoltarea serviciilor de tip RO – LA (Rollende Landstrassen/şosea rulantă).

Pe scurt, există o oarecare posibilitate ca, în viitor, să ajungem la munte mult mai repede şi mai confortabil ca până acum. Fără să pierdem vremea şi carburantul în blocajele de trafic, fără să ne atingem practic de volanul şi pedalele autoturismului din dotare. Urcăm maşina în tren, iar apoi ne relaxăm pe tot parcursul drumului la un film sau pe locurile din vagoane.

Pentru încărcarea şi descărcarea maşinilor CFR trebuie să organizeze o licitaţie privind construcţia unor rampe în Braşov şi Bucureşti.

Redactor: Daniel HARALAMBIE

Discuții

comments