DISTRIBUIȚI

Multe inovaţii se nasc, din păcate, în urma unor tragedii. Aşa a apărut şi maşina plutitoare, creată de un japonez în urma dezastrului provocat de valurile unui tsunami.

După ce a văzut suferinţa oamenilor care încercau să se salveze în maşinile care se scufundau, dar şi la gândul că mama lui, care locuia lângă ocean, ar fi putut trece printr-o asemenea situaţie, lui Tsurumaki Hideo, căci aşa îl cheamă pe inventator, i-a venit ideea de a concepe un vehicul care să poată fi folosit atât pe uscat, dar care să şi plutească în caz de inundaţii.

Vehiculul electric proiectat de japonez are dimensiunea unui cărucior de golf, dispune de un corp uşor şi de baterii sub fiecare dintre cele patru locuri. Bateriile sunt înlocuibile, astfel încât utilizatorii nu vor trebui să aştepte cele şase ore cât durează o încărcare completă.

Tsurumaki a lucrat timp de trei ani împreună cu cercetătorii de la Universitatea din Tokyo, pentru a găsi modalităţi de a conduce maşina în apă cu toate anvelopele scufundate. În cele din urmă, a decis să utilizeze roţi în formă de turbină care trag apa în timp ce se rotesc, iar în faţă a montat o componentă care eliberează apa şi realizează propulsia.

Mai multe companii s-au arătat interesate să colaborareze cu execentricul inventator japonez. şi să producă sau să comercializeze vehiculul plutitor.

Redactor: Daniel HARALAMBIE

Discuții

comments