DISTRIBUIȚI

Peste 40.000 de turiști sunt așteptați de 1 Mai pe litoral, iar cei mai mulți și-au făcut deja rezervări în stațiunile Mamaia, Vama Veche și Mamaia Nord – Năvodari.

Așadar, cei doi poli ai distracției vor fi și în acest an Mamaia și Vama Veche, unde sunt organizate numeroase evenimente, ce vor atrage câteva zeci de mii de turiști la debutul acestui sezon.

Începând din 26 aprilie, se da startul evenimentelor în cluburi, pe plaje, în locaţii turistice, preponderent în Mamaia, Vama Veche, Mamaia Nord-Năvodari şi în oraşul Constanţa, pentru toate gusturile şi preferinţele şi pentru toate segmentele de turişti.

  • MAMAIA

Festivalul de muzică electronică SUNWAVES a ajuns, la Mamaia, la ediția cu numărul 23 și va reuni, în cele cinci zile de desfășurare, peste 25.000 participanți, dintre care peste 10.000 vor fi tineri din vestul Europei, în principal din Marea Britanie, Germania, Franța și Italia, care vin special la Mamaia pentru acest Festival.

Festivalul se va desfăşura pe plaja Crazy Beach din Mamaia Nord, din line-up făcând parte DJ români şi internaţionali, din ţări precum Germania sau Italia: Alex & Digby, Alexandra, Amir Javasoul, Apollonia, Arapu, Barac, Cally, Clovis, Daniel Maher, Gescu, Gettic Funk (Piticu, Xandru, Funk E), Ion Ludwig, Lamache, Loco Dice, Marc Antona, Marco Carola, Mihigh, Neverdogs, Priku, Ricardo Villalobos, Sepp, Sonja Moonear, Sublee, The Martinez Brothers, Vincent Iulian.

Loredana și Agurida Band cântă pe 28 aprilie în Ego Club Mamaia. Tot acolo are loc un „night party” și încă o petrecere pe 30 aprilie.

„Festival du Bonheur – pour les gourmands” , primul Festival gastronomic al verii, ajuns la a 3-a editie pe Litoral, își deschide porțile tot pe 27 aprilie, pe plaja Enigma – Mamaia Nord, pe o suprafață de 15.000 de metri pătraţi. Turistii vor avea acces la un real răsfăț culinar, oferit de cele 50 de food trucks cu preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi de diverse genuri de bucătărie internaţională. Sunt asteptati cca 25.000 turisti in întreaga perioadă de Festival.

Cluburile din Mamaia dau startul distractiei si au anuntat deja petreceri, evenimente, DJ renumiți, deschideri fastuoase de locații noi, invitați surpriză, ce vor evolua în acest weekend la Mamaia.

„De pe 3 mai până pe 6 mai, pentru a mai reţine turiştii veniţi pe litoral de 1 mai, în Piaţa Ovidiu va avea loc «Constanţa Street Food Festival». Mai sunt, în continuare, evenimente care leagă deschiderea sezonului estival, iar încă de anul trecut s-a dorit această continuare şi creştere a atractivităţii destinaţiei şi începând cu data de 5 mai până pe 6 mai avem evenimentul «Alerg 24 de ore pentru autism», în staţiunea Mamaia. Pe 9 mai avem Ziua Europei, care se va sărbători în Piaţa Ovidiu. În perioada 17-20 mai vom avea «Festivalul Scoicilor», aflat la a treia ediţie, un eveniment realizat în Piaţa Ovidiu, iar pe 20 mai vom încheia, ca de obicei, cu o parte de entertainment, cu realuarea premiului de «Cel mai bun scoicar de pe litoral»“, a declarat directorul Asociației Patronale Mamaia, Anca Pavel Nedea  pentru Radio Constanța.

Cea mai mare petrecere de 1 Mai se anunță a se ține la Medgidia. Aici, pe 27 aprilie începe Festivalul Dapyx ce reunește reconstituirile istorice, muzica rock, pop, dance, demonstrații de meșteșuguri și mâncarea bună.

Pe 27 aprilie are loc startul Paradei Festivalului, urmată de concertele Provincialii, Millenium și Prestige Orchestra. A doua zi, urcă pe scenă Spitalul de Urgență, Vunk, Compact, iar a treia zi e dedicată muzicii populare, alături de Orchestra Bot Gros și mulți alți artiști. Seara de 30 aprilie este una în care Medgidia strălucește – atât datorită focului de artificii, cât și datorită unor staruri precum: Holograf, Andra, Smiley și Loredana.

  • VAMA VECHE

SUNSET FESTIVAL revine în acest an cu cea de-a cincea ediţie şi promite o atmosferă de neuitat pentru iubitorii de muzică urbană, fiind unul dintre puţinele festivaluri dedicat lor, care este desfăşurat în aer liber în România. Între artiştii care vor urca pe scena Sunset sunt The Goblin Minions, Nimeni Altu”, CTC, Coma, Kazi Ploae, Argatu & Mos Martin, Keri, Vali Umbra& Gonza, DJ Oldskull, DJ Lexi, etc.

„Opening Party”, “Smile to the Summer” – numele generice pentru foarte multe petreceri si evenimente ce vor fi organizate pe plaje, terase, cluburi.

Peste 10.000 de turiști sunt așteptați în acest weekend în Vama Veche.

  • DELTA DUNĂRII

Daniel Iluscă, Președintele Asociației Patronale Tulcea – Delta Dunării a declarat: – “Asteptăm peste 10.000 de turiști în Deltă și în județul Tulcea în weekend-ul de 1 Mai. Proprietarii de locații turistice, hoteluri, pensiuni, pontoane plutitoare, ambarcațiuni sunt pregătiți deja și au rezervări făcute cu mult timp înainte deja. Au pregătit evenimente, excursii, meniuri pescărești delicioase și muzică și dans autentic tradițional. Delta Dunării va avea un nou Sezon foarte bun și în acest an, după creșteri consistente de 20-25% în ultimii ani, ca urmare a eforturilor noastre intense de promovare”.

Discuții

comments