DISTRIBUIȚI

Salvamontiştii din Vatra Dornei au găsit miercuri trupul neînsufleţit al lui Sorin Liviu Pandelea, surprins de avalanşa din 1 decembrie 2017, în Munţii Călimani.

„Căutările din munţii Călimani au luat sfârşit. Salvamontiştii dorneni au descoperit azi corpul neînsufleţit al colegului Sorin Liviu Pandelea, dispărut în avalanşa din data de 1 decembrie”, anunţă Salvamont Vatra Dornei.

În urmă cu o săptămână, s-a desfăşurat festivitatea de sfinţire a monumentului închinat în cinstea salvamontiştilor Nathalie Renee Josse şi Sorin Liviu Pandelea, surprinşi de avalanşă în data de 1 decembrie 2017, amplasat în centrul comunei Şaru Dornei.

Trei salvamontişti, doi bărbaţi şi o femeie, de la Vatra Dornei au fost surprinşi pe 1 decembrie 2017 de o avalanşă în Munţii Călimani, în timp ce se întorceau de pe vârful Pietrosul Călimani, unde urcaseră cu drapelul României, pentru a marca Ziua Naţională a României.

Pentru salvarea celor trei au fost mobilizaţi atunci zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti şi salvamontişti. A fost găsit unul dintre bărbaţi în viaţă şi ulterior femeia, decedată.

Ulterior s-a organizat în mai multe rânduri căutarea celei de a treia victime, dar fără succes.

În ultimii ani, urcarea pe vârfuri din zona Dornelor cu drapelul României, pe 1 decembrie, devenise o tradiţie promovată de cei de la Salvamont Vatra Dornei.

Sursa – agerpres

Discuții

comments