Ascultă Radio Vacanța Live

Ai vacanță tot anul! Calendarul evenimentelor August – Septembrie 2023

RadioVacanta.ro îți face recomandări pentru petrecerea timpului liber.

Ai vacanță tot anul! Calendarul evenimentelor August – Septembrie 2023

Articol de Radio Vacanța, 21 august 2023, 12:00

August 2023: Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului (SEAS)

Reprezentațiile au loc la Teatrul de Vară Soveja, în Parcul Arheologic din Constanța și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.

August 2023- “O vară sub semnul armoniei” – Stagiunea estivală a Teatrului de Operă și Balet „OLEG DANOVSKI” 

Spectacolele se desfășoară până la sfârșitul verii, în serile de weekend, în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

29 iulie – 27 august: Festivalul cetăților antice dobrogene

Cele cinci cetăți incluse la această ediție a „Festivalului cetăților antice dobrogene“ sunt Capidava (29 iulie), Histria (5 august), Tropaeum Traiani (11-13 august), Ulmetum (19 august) și Sacidava (26-27 august). Printre manifestările organizate sunt vizitarea cetăților, spectacol de dansuri tradiționale, teatru antic, proiecție de film artistic tematic, degustări.

Până pe 10 septembrie: EFORIE COLORAT – Film și artă contemporană la Marea Neagră

Peste 200 de evenimente, proiecții de film, concerte, vernisaje de artă contemporană sau ateliere organizate de misiuni diplomatice partenere sau de Muzeul Național de Artă al României. Alexandru Solomon se numără printre invitați, cu cel mai nou film al său, “Arsenie. Viața de apoi”, proiectat înaintea premierei oficiale din toamna acestui an.

4 iulie-14 septembrie: Proiectul „Cinema la malul marii”, Vama Veche

Evenimentul oferă, în fiecare săptămână, în serile de marti, miercuri si joi proiectii de filme romanesti si străine si întâlniri cu echipe de producție ale filmelor românesti.

În istoria contrafactuală, artistul analizează și apoi deviază cursul istoriei, urmărit de întrebarea ,,Ce-ar fi fost dacă se întâmpla altfel?”

La Brașov, luna august nu vine doar cu zile lungi de vară și cu o zi liberă în plus, ci și cu seri răcoroase pe ritmuri de jazz și blues. De pe 10 și până pe 15 august, toți cei care se găsesc în Brașov – localnici, dar și turiști, sunt invitați să participe la cea de-a XI-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival. Pe scena principală din Piața Sf. Ioan vor urca peste 30 de artiști, din 8 țări, pe care vă invităm să îi descoperiți în cele ce urmează.

13 – 27 august 2023Festivalul de Film și Istorii Râșnov 2023 – Râșnov, Brașov, Codlea, Feldioara și Bran

Nicu Alifantis & FragileBand, Robin and the Backstabbers, Ada Milea, Pasărea Rock,
The Mono Jacks, om la lună, Mădălina Pavăl Live Orchestra și mulți alții.
150 de artiști și invitați speciali, 60 de filme, 20 de concerte și proiecte artistice,
5 spectacole de teatru, 14 dezbateri & conferințe, o școală de vară pentru studenți,
un spațiu dedicat tinerilor.

25 – 27 augustBrașov Folk Festival, Bastionul Țesătorilor

De această dată, evenimentul va fi structurat pe 3 zile, în același loc cu o bogată semnificație istorică – Bastionul Țesătorilor, și va include inclusiv recitaluri cu tinere talente din orașul de la poalele Tâmpei.

Printre numele mari care vor concerta la această ediție a festivalului se numără: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Dinu Olărașu, Claudia Șerdan, Laurențiu Cazan, Adrian Bezna, Titus Constantin, Adrian Sărmășan, și alții.

13 – 27 august    Festivalul de Film și Istorii Râșnov 2023 

Festivalul propune 14 dezbateri, 60 de filme, 5 spectacole de teatru, 20 de concerte, proiecte artistice, 150 artiști și invitați speciali, printre care:

Nicu Alifantis & FragileBand, Robin and the Backstabbers, Ada Milea, Pasărea Rock,

The Mono Jacks, om la lună, Mădălina Pavăl Live Orchestra și mulți alții (Râșnov, Brașov, Codlea, Feldioara și Bran – jud. Brașov)

25-27 august       Dărmănești Jazz Blues Festival 2023

Dărmănești jazz blues festival promite muzică de calitate, într-un spațiu care își dorește să aducă oamenii aproape, ca într-o familie. Blues in the garden aduce artiști deja îndrăgiți de publicul fidel și artiști care se vor afla pentru prima oară pe scena festivalului. Printre aceștia se numără: Eric Steckel, Sari Schorr, Moonshine Society, The Cinelli Brothers, Krissy Matthews, Ma Bessie and Her Blues Troupe, Cristina Radu & The Band și alții (Dărmănești, județul Bacău)

20 august – 17 septembrie    Buzău International Arts Festival 2023

Un festival care celebrează arta în toate formele ei de manifestare #film #teatru #fotografie #concerte #expozitii #muzica #arta #carte #ateliere

25-27 august       Codru Festival 2023

5 scene în mijlocul naturii, în Pădurea Bistra, artă, muzică și un line up de excepție: Parov Stelar, Tarja Turunen, Alborosie & Shengen Clan, Asian Dub Foundation, Alternosfera, Paraziții, Șatra Benz, Coma, Implant pentru Refuz & Quartet, Dirty Shirt, Luna Amară și alții, acestea sunt coordonatele festivalului Codru, care începe pe 25 august (Pădurea Bistra, lângă Timișoara)

23-27 august       Ecosistem – Festival de Arte Performative 2023

Să creștem împreună, într-o societate incluzivă, care se bazează pe cooperare, nu pe competiție, este propunerea “Ecosistem – Festival de Arte Performative”, iar arta este limbajul perfect pentru a face asta. Tema acestei ediții este “Fear(s) of global warming” și va vorbi despre anxietățile omului contemporan (București)

5 iulie – 23 august        Festivalul „Vara Magică” 2023

A XII-a ediție a Festivalului Internațional Vara Magică aduce iubitorilor de muzică opt concerte camerale și simfonice, câte un concert în fiecare miercuri din săptămână (București)

31 august – 3 septembrie      Street FOOD Festival Galați 2023

A avut  prima ediție în 2016 și până azi, Street FOOD Festival a devenit cea mai mare rețea de evenimente culinare din Europa. Oferta culinară e în continuă extindere, iar de la an la an experiențele sunt tot mai diverse și mai apreciate. Street FOOD Festival a captat atenția românilor și a reușit să se integreze în peisajul social al acestora.          Galați

25-27 august       Way Too Far Rock Festival 2023

 WTF – Way Too Far Rock Festival este evenimentul  care aduce împreună generații și stiluri rock, de la rock alternativ la heavy metal, indie, symphnonic rock, funk. Cea de-a patra ediție propune nume sonore ale genului, printre care  Sepultura, Evergrey, Smash Into Pieces, Mother of Millions, Trooper, Slave Steel, Eufobia, NoApology, Sacrificial Slabs, Viper Soup Complex  (Bistrița)

11 august   Baroque Watermusic, concert pe râul Bega într-o ambarcațiune în stil baroc,  cu instrumente musicale și costume de epocă, intrumentiști sunt muzicieni profesioniști din România, Ungaria și Elveția alături de soprano Narcisa Brumar-Opera Națională Română Timișoara. (Timișoara)

26- 27 august      Târgul Meșterilor Populari Moneasa. Artiștii populari, olari, țesători, pictori își vor prezenta lucrările, vor face demonstrații practice în stațiunea din Țara Zarandului (Moneasa)

25-27 august       Codru festival, muzică, instalații de artă captivante, în Pădurea Bistra, lângă Timișoara, o nouă ediție. Codru Festival a fost clasat în Top 10 Festival în Europa.Spectacole Live ale unor artiști internașionali și naționali (Timișoara)

25-27 august       Festivalul de  opera și lircă în aer liber, editia a XVIII-a, în Parcul Rozelor. Eveniment unic în peisajul   yric din regiune. Trei seri magice oferite în dar iubitorilor de gen (Timișoara)

26-27 august       Festivalul Medieval Ioan de Hunedoara   27 august – 24 septembrie    George Enescu Festival 2023

Cel mai așteptat eveniment dedicat muzicii clasice, Festivalul Internațional George Enescu, deschide această ediție cu lucrări de Dvořák, Enescu și Strauss și interpretate de Orchestra Filarmonică George Enescu și de violoncelistul GAUTIER CAPUÇON  sub bagheta lui Cristian Măcelaru (București) 

 26-27 augustFestival de artă urbană, ediția a 3-a, Reșița 

Festivalul de Artă Urbană Reșița  implementează ideea regenerării urbane prin intermediul artei stradale, a breaking-ului, hip-hop-ului, a artiștilor post-producție și a evenimentelor sportive pentru tineri. Realitate tot mai evidentă și în Reșița, arta urbană adună comunități și povestește istoria prezentă a acestora, se revendică în vocea străzii. Ea aduce atât o latură estetică din zona contemporană, dar și una de natură socială, prin expresia artistică de tip manifest a desenelor, muralelor, ori a muzicii underground.

27 august: Traversarea lacului Văliug, Reșița

Eveniment sportiv tradiţional la care participă anual, seniori ai înotului din întreaga ţară.  

28 august – 8 septembrie      Școală de vară cu teatru radiofonic, introducere in teatrul radiofonic ca formă de artă, participanții locali au ocazia să lucreze alături de experți din Irlanda, Marea Britanie, Ungaria, Albania, Italia, Ucraina, și Georgia. Atelierele oferă și posibilitatea de incluziune a persoanelor cu dizabilități, refugiaților și alte categorii vulnerabile (Timișoara)

27 august   Festivalul Concurs al Cântecului din Țara Zarandului

Descoperirea de noi talente și promovarea acestora, punerea în valoare a portului popular românesc din diferite zone.Evenimentul are loc la Teatrul de vară, din stașiunea Moneasa (Moneasa)

24 iulie – 8 septembrie 2023 Istorie, artă, tradiție

Vă invităm, în perioada 24 iulie – 8 septembrie 2023, să vizitați expoziția ,,Istorie, artă, tradiție”, organizată la Palatul Braunstein din Iași, în cadrul căreia veți avea bucuria de a admira lucrările unora dintre cei mai reprezentativi artiști contemporani români și de a descoperi frumusețea unor bunuri culturale cu o valoare istorică și artistică deosebită, care fac parte din colecțiile Muzeului Municipal ,,Regina Maria” Iași.

19-23 august 2023 Haita Challenge Pasiune, performanță și solidaritate în inima munților Călimani

Asociația Echitart vă invită la Haita Challenge 2023, un eveniment de anduranță în aer liber dedicat pasionaților de mountainbike și alergări montane. Evenimentul se va desfășura în decorul munților Călimani și cuprinde două competiții sportive: Haita MTB (19 august) și Sky Trail Running (20 august). Haita Challenge 2023 îmbină spiritul sportiv cu generozitatea printr-o campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea de biciclete destinate copiilor din mediul rural defavorizat.

31 iulie – 14 august      – Concerte pe acoperiş, Sibiu, Filarmonica de Stat

Cel mai îndrăgit festival de la Filarmonica Sibiu propune 14 evenimente muzicale. De la Revolter la Orchestra de Tineret a Olandei și de la Francesco Tristano la Ada Milea, programul serilor de vară este colorat și bine condimentat la cea de a IV-a ediție a festivalului „Concerte pe Acoperiș”.

25-27 august       Vâltoarea mureseană

Evenimente culturale și de divertisment, care îmbină teatrul și dialogul politic,  târguri și concerte, lansări de cărți și gastronomie, sport, cultură, activități pentru copii  (Tg.Mureș)

1-3 septembrie    Jazz in the Park 2023

Parcul Etnografic din Cluj-Napoca devine noua casă  a festivalului Jazz In The Park, care va alinia un line up de zile mari: The Cinematic Orchestra (TCO,  Mulatu Astatke,  Billy Cobham,  Fun Lovin Criminals ,  Martina Topley-Bird (Cluj-Napoca)

1-3 septembrie    Posada Rock 2023

Considerat  o rampă de lansare pentru trupele rock undergound, Posada Rock își păstrează și își consolidează statutul de cel mai vechi și important festival concurs din țară și aniversează în acest an 37 de ani de activitate. Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel va fi gazda festivalului, iar pe scena acestui se vor auzi nume sonore precum CARCASS, SODOM, SOEN, ROYAL HUNT, CREMATORY, SEPTICFLESH și  CRYPTOSIS. (Câmpulung Muscel)

1 august – 15 septembrie      Caiacul, o cultură sportivă, Cluj

Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, revine la Cluj-Napoca pentru cea de-a treia ediție a proiectului ”Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, SMile 2 Sport. Și în acest an, activitățile sportive sunt destinate persoanelor cu nevoi speciale și tinerilor din centre de plasament, precum și tuturor celor care vor să li se alăture, în spiritul incluziunii promovate de Asociație și se vor desfășura în Cluj-Napoca, în perioada 1 august – 15 septembrie 2023.

1 septembrieBĂILE HERCULANE – HERITAGE FIRST!

4 conferințe tematice despre patrimoniul balnear, despre cum pot influența rețelele sociale salvgardarea patrimoniului, despre puterea comunității și nu în ultimul rând o conferință despre cum vom salva Băile Neptun.

Proiect dezvoltat de către Asociația LOCUS, co-organizat împreună cu Asociația Culturală pentru Intervenție Artistică – ACIA și Asociația de la 4, fiind co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național – AFCN. Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

2 – 9 septembrie 2023: Festivalul International al Dansului, Cantecului si Portului Popular Turco-Tatar, Constanța

Evenimentul include o parada stradală a portului tradițional și un spectacol cu specific etnic la Teatrul de Vară Soveja sau la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”( în functie de conditiile meteo).

8-10 septembrie  PLAI 2023

PLAI este un eveniment pentru toate vârstele, nu doar un festival de muzică. Este, plin de activităţi menite să nască pasiuni, în care diversitatea, în toate formele ei, este la ea acasă. Pe lângă muzica lumii, Play promovează şi dezvoltă o reţea importantă de organizaţii non-profit şi mediu creativ, cu peste 30 de entităţi implicate în fiecare an. Evenimentul se desfășoara în interiorul Muzeului Satului Bănățean și se află la ediția cu nr. 18. (Timișoara)

9 septembrie, Turneul final „Kureș”, Parcul Tabacarie, Constanța

Competitie de lupte traditionale tataresti organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din Romania.

18-24 septembrie 2023, Festivalul „Ulmetum – Eroii din padurea de Ulmi”, localitatea Pantelimon, județul Constanta

Evenimentul include demonstrații de lupte si competiții de inspiratie antică, ateliere practice de promovare a mesteșugurilor antice si tradiționale, prezentări de echipamente si tehnici de mânuire a armamentului, ateliere de gastronomie, proiecții de filme istorice pentru promovarea cetatii Ulmetum.

9-10 septembrie: Brașov Running Festival 2023

Superstarurile atletismului mondial se vor întrece, în septembrie, la Brașov Running Festival 2023

28 septembrie – 1 octombrie: Cartfest, Cristian

Teatru, Film, Concerte, Poezie, workshop-uri

9-10 septembrie  Brașov Running Festival 2023

Brașov Running Festival va avea loc în 9-10 septembrie 2023 și va reuni atleți din top 20 mondial. Evenimentul propune două curse dedicate profesioniștilor – tRUNsylvania International 10K și European Road Mile; Premiile competițiilor dedicate atleților profesioniști depășesc 50.000 de dolari (Brașov)

15-24 septembrie         Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent 2023

Cele mai inovative și curajoase performance-uri din zona independentă pot fi văzute în cadrul acestui cunoscut festival de teatru independent, care vede teatrul independent ca pe un spațiu de manifestare a libertății artistice (București)

8-9 septembrie 2023 Constelații Rock 2023

CONSTELAȚII ROCK 2023 reprezintă un format inovator de festival-concurs, desfăşurat ca serie de evenimente. Cele două formații câștigătoare ale secțiunilor ROCK și METAL vor performa în cadrul Galei CONSTELAȚII ROCK, alături de formații de legendă: Bucovina, Celelalte Cuvinte, Vama, Vița de vie! (Arenele Traian, Râmnicu Vâlcea)

8-9 septembrie    Sighișoara Blues Festival 2023

Knock Out Greg & The Scandinavian Blue Flames, Jontavious Willis, Silent Parteners și Elles  Bailey sunt cei care vor transforma Sighișoara într-o cetate a blues-ului. Piața Cetății Sighișoara îi așteaptă pe iubitorii genului la un regal de sonorități blues. (Sighișoara)

16 Septembrie     The COLOR RUN 2023 – Spectacolor!

Un maraton al distracției și al culorii care are două reguli: 1. Începi cursa în haine albe; 2. Finish-ul te găsește colorat!  The Color Run înseamnă o alergare necronometrată, pe o distanță de 5 km, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare, în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs, iar totul se întâmplă pe muzică antrenantă și energizantă. (București)

23 – 24 septembrie       Wanderlust 108 București 2023

Fitness, Yoga, Meditație, toate practicate în aer liber, un prilej pentru conectare interioară și cu natura. 2 zile de Mindful triathlon, o zi de Sunset și un lineup internațional, cu instructori din România, Marea Britanie, SUA, Israel, precum  LEO OPPENHEIM, ALEX DAWSON, MICHAEL JAMES WONG. (București)

4 septembrie       Ecoul Sinagogolor, Sinagoga Cetate, concert pentru cvartet cu lucrări inspirate de ritualurile și practicile ciclului vieții evreiești (Timișoara)

1 – 3 septembrie District Sonor -festival  care aduce muzica, arta digital, animația și fotografia, pe malurile Begăi .–Diverse forme de expresie artistică, animații sau video proiecții, care transformă mediul urban într-un district  atholic creației, inspirației și consumului de artă.        (Timișoara)

7-10 septembrie  Street Food Festival de Toamnă (Timișoara)

8 septembrie       Pelerinaj la cel mai mare loc de pelerinaj  atholic din vestul României, la Bazilica Papală Maria Radna, de Sfânta Marie Mică

20-30 septembrie         Festivalul European de Teatru Eurothalia, ediția a IX-a-Teatrul German Timișoara. Spectacole de teatru, dans, spectacole nonverbal și productii cu elemente multimedia și anumatronice din Germania, Spania, Grecia, Belgia, Macedonia, Letonia, danemarca, Bulgaria și România (Timișoara)

1-3 septembrie   Jazz in the park, Cluj

Mai multe scene pe care se cântă jazz, blues, folk și muzică clasică, toate live, sunt pregătite pentru cei aflați la plimbare în parc sau veniți special pentru eveniment. Muzică de dimineața până seara, cu artiști români și invitați din străinătate. Prieteni, familie și relaxare, vinuri, pături, hamace, sandwich-uri, biciclete, târguri de carte și de artizanat.

9-20 septembrie  Festivalul George Enescu, Sibiu

În perioada 9-20 septembrie, Festivalul Internațional George Enescu are onoarea să aducă la Sibiu patru concerte de excepție, prezentând o pleiadă de artiști de talie mondială și lucrări muzicale remarcabile, într-un regal al muzicii clasice. Fiecare concert va fi o incursiune în lumea muzicii clasice, sub bagheta unor maeștri desăvârșiți ai artei interpretative. Toți sunt artiști care merită să fie văzuți și ascultați live măcar o dată în viață, astfel că Festivalul Enescu, un eveniment-magnet dedicat melomanilor acestui gen, vă oferă șansa de a-i descoperi la Sibiu și de a vă bucura de interpretarea lor cu adevărat sublimă.

17 septembrie     – Romanian science festival 2023, Piaţa cetăţii, Baia Mare

22-24 septembrie         – Cluj Simphony experience

28 septembrie – 1 octombrie- Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) 2023, Cluj

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, având ca mesaj principal „AI și cartea!”, pentru a descoperi împreună cu clujenii care este puntea între tehnologiile moderne, educație și cultură. FICT, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, susține cultura scrisă română și universală. Ediția acestui an vine cu schimbări, organizatorii preferând să se axeze pe mai multe dezbateri ale unor subiecte relevante pentru publicul larg.

28 septembrie – 1 octombrie – TIFF Oradea

Timp de trei zile, Oradea devine capitala filmului. Ediția orădeană a celui mai mare eveniment cinematografic din România aduce o amplă selecție de filme multi-premiate, premiere de filme românești și maghiare, actori celebri, filme și ateliere media pentru copii, dar și o selecție eclectică de cine-concerte.

Evenimentele sunt recomandate de Radio Vacanța, cu susținerea Radio România Regional.

Castelul Bran, atracție pentru mii de turiști în fiecare an
Destinații vineri, 8 noiembrie 2024, 11:08

Castelul Bran, atracție pentru mii de turiști în fiecare an

Situat la granița dintre Transilvania și Țara Românească, castelul are o istorie bogată și este asociat cu legenda lui Dracula. Castelul Bran...

Castelul Bran, atracție pentru mii de turiști în fiecare an
Cimitirul Vesel din satul Săpânța, obiectivul turistic românesc comparat cu Valea Regilor din Egipt
Destinații duminică, 3 noiembrie 2024, 17:30

Cimitirul Vesel din satul Săpânța, obiectivul turistic românesc comparat cu Valea Regilor din Egipt

Cimitirul Vesel din satul Săpânța este un loc unic în Europa și unul dintre cele mai vestite monumentelor funerare la nivel mondial, alături de...

Cimitirul Vesel din satul Săpânța, obiectivul turistic românesc comparat cu Valea Regilor din Egipt
Parcul Național Munții Rodnei, locul ideal pentru escapade în natură
Destinații marți, 29 octombrie 2024, 17:37

Parcul Național Munții Rodnei, locul ideal pentru escapade în natură

„Valea se transformă într-un spectacol de culori și forme greu de descris”, spune directorul parcului. De-a lungul toamnei,...

Parcul Național Munții Rodnei, locul ideal pentru escapade în natură
Cel mai cunoscut pod din „Orașul de Aur”
Destinații duminică, 27 octombrie 2024, 17:30

Cel mai cunoscut pod din „Orașul de Aur”

Un pod cât o călătorie în timp traversează toți turiștii care ajung în „Orașul de Aur” – Praga. Cu o atmosferă boemă, dar...

Cel mai cunoscut pod din „Orașul de Aur”
Destinații miercuri, 23 octombrie 2024, 15:00

Peștera Vântului: O aventură în adâncurile Pământului

Peștera Vântului din Munții Pădurea Craiului are peste 47 de kilometri de galerii subterane, fiind un adevărat labirint natural. Peștera...

Peștera Vântului: O aventură în adâncurile Pământului
Destinații miercuri, 23 octombrie 2024, 08:30

Un nou drum forestier la Săcele

Iubitorii de drumeții au acum la dispoziție un nou drum forestier în municipiul Săcele, paralel cu DN1, potrivit Radio România Brașov FM....

Un nou drum forestier la Săcele
Destinații luni, 21 octombrie 2024, 18:30

PRAHOVA: Vila Şipot din Domeniul Regal Peleş, în circuitul cultural şi turistic al României la finalul anului

Sunt așteptați anual circa 50.000 de turiști. Vila Şipot, parte a Domeniului Regal Peleş din Sinaia, urmează să fie inclusă din nou în...

PRAHOVA: Vila Şipot din Domeniul Regal Peleş, în circuitul cultural şi turistic al României la finalul anului
Destinații duminică, 20 octombrie 2024, 17:30

Parcul brașovean cu o istorie de peste un secol și jumătate

Parcul Central din Brașov a luat naștere pe la finalul anilor 1800, în locul câmpului ce servea drept parcare negustorilor veniți la târg....

Parcul brașovean cu o istorie de peste un secol și jumătate