Comandău, o alternativă la agitația de pe Valea Prahovei și cea din Poiana Brașov
Peisaj de basm, aer curat, relaxare și timp de calitate petrecut cu cei dragi. Cam asta caută toată lumea într-un weekend la munte.
Articol de Răzvan Tirea, 28 ianuarie 2024, 18:28 / actualizat: 30 ianuarie 2024, 8:29
Însă, de cele mai multe ori, tabloul idilic este dat peste cap de aglomerația infernală. Situația este familiară pentru cei care vin în cele mai cunoscute stațiuni din județul Brașov și de pe Valea Prahovei.
Ce ar fi însă dacă nu le-ați alege pe acestea? Ați putea opta pentru cele mai puțin căutate, însă cu peisaje de o frumusețe ce îți taie respirația. Atmosfera va fi ideală pentru o plimbare printre nămeți, o porție zdravănă de săniuș și o ședință foto ad-hoc.
Ei bine, dacă vreți să trăiți pe propria piele o călătorie prin palatul de cleștar, atunci, cu siguranță, trebuie să alegeți Comandăul, din județul Covasna.
Situată la o altitudine de 1030 m, localitatea covăsneană este, de fapt, vechea graniță dintre România și Imperiul Austro-Ungar.
Din orașul Covasna, unde puteți gusta renumitele ape minerale și puteți afla istoria Bălții Dracului, o fostă rămășiță vulcanică, până în Comandău, drumul forestier prin pădure, acoperit cu zăpadă, șerpuiește ușor. Acesta duce până la marea poartă secuiască de la intrarea în comună. După ce treceți de aceasta veți pătrunde într-o altfel de lume rurală.
Ce puteți face la Comandău?
Locul pare mai mult un cătun rupt de lume, în care îți auzi și respirația, dar simți din plin și viscolul în zilele geroase de iarnă, după cum scriu și colegii de la Radio România Brașov. Altădată, era vizitat de mulți turiști, acum doar cei care cunosc deja zonă mai vin. Aceștia se bucură de o zi de relaxare la săniuș sau într-o plimbare cu sania trasă de cai ori tăind nămeții de zăpadă cu ATV-uri și snowmobile.
Dacă vreți și să mâncați, posibilitățile sunt extrem de limitate. Dacă nu vreți să închiriați una dintre puținele cabane sau case de vacanță, atunci o alternativă împotriva foamei ar fi propriul pachețel. Acesta va fi savurat printre nămeți, într-un peisaj de iarnă autentică.
Sursa foto: Radio România Brașov