Marea Mediterană, casă și pentru balene
Cel mai adânc punct al Mării Mediterane este de 5.210 m, iar la fiecare 90 ani, specialiștii spun că are loc schimbarea apei.
Articol de M P, 4 august 2024, 17:30
De această dată, ajungem și la cea mai mare mare din lume, cea care separă trei continente – Africa, Europa și Asia, fiind legată de Oceanul Atlantic.
Marea Mediterană are peste 2 milioane de kilometri pătrați. În urmă cu 6 milioane de ani, aceasta s-a evaporat și a rămas deșert timp de aproximativ 600.000 de ani, când o mare inundație a reumplut spațiul de astăzi.
În jurul Mediteranei a luat naștere un adevărat stil de viață și culinar numit „mediteranean”, termen care este, de fapt, un cuvânt latin pentru „terestre”.
Cel mai adânc punct al Mării Mediterane este de 5.210 m, iar la fiecare 90 ani, specialiștii spun că are loc schimbarea apei.
69 de ape se varsă în Marea Mediterană, iar printre cele mai importante se numără: Ebru, Po sau Nil, informează Radio România Brașov.
Marea Mediterană are peste 17.000 de specii de viețuitoare, de la rechini, la delfini și balene.
Din păcate, o parte dintre animalele marine de aici au dispărut, așa cum este cazul unei specii de focă, iar multe altele sunt în pericol din cauza activităților umane intense în spațiul marin, dar și a încălzirii globale.