Mila 23, locul în care turiștii găsesc tihna | AUDIO
Un loc în care timpul pare că se scurge diferit. Ceasul nu-și mai adună orele ca să numere 24. E Mila 23, locul care se confundă cu orele.

Articol de M P, 22 iulie 2024, 15:30 / actualizat: 22 iulie 2024, 16:54
Pescari arși de soare. Turiști ce par să-și fi găsit tihna. Localnici sunt destul de puțini. Majoritatea au căutat un trai mai bun, așa că au migrat spre Tulcea.
La fel a făcut și Iulian. E lipovean, spune el cu măndrie. Conduce barca din pruncie. Avea doar 8 ani când l-a învățat tatăl lui ce-nseamnă viața de pescar. Și de atunci e om al apelor.



Iulian pescuiește, plimbă turiștii cu barca prin canalele pline de vegetație și păsări și povestește cu drag:
Cu toate astea, pe fața lui Iulian e doar un zămbet prietenos. Are așa multe povești frumoase despre Deltă, despre Mila 23, încât nu te mai saturi să-l asculți. Și conduce cu măiestrie barca prin canale.



E lesne de înțeles de ce turiștii prind drag de zona asta.
Radio România Cluj recomandă și o rețetă simplă de storceag:
– capul de la somn, cubulețe de somn sau sturion. Puneți un pic de oțet peste carnea de pește ca să se întărească.
– morcovi
– ardei kapia
– ceapă
– țelină
– cartofi
Ca orice ciorbă care se respectă, are nevoie să fie dreasă cu gălbenuș de ou și smântână.

