Vacanță de iarnă în Țara Hațegului cu zăpadă în Retezat și preparate tradiționale
Vacanța de iarnă în Ţara Haţegului se poate dovedi una specială. Culmile înzăpezite ale Retezatului, oamenii primitori şi mâncarea gătită după reţetele de la sate, sunt doar câteva dintre argumentele care pot aduce în atenţie această parte de ţară.
Articol de Mihaela Ioncelescu, 26 decembrie 2023, 22:17
Țara Hațegului este una dintre cele mai ofertante regiuni turistice din țară. Parcul Național Retezat, Geoparcul Dinozaurilor, stațiunea montană Râușor, Biserica Densuș sunt doar câteva dintre locurile ce pot fi vizitate în zonă, informează Radio România Timișoara.
Pensiunile și cabanele sunt pregătite pentru aspeți, spune managerul Asociației Destinația Ecoturistică Țara Hațegului, Anca Rusu.
“Dacă vremea nu permite turiștilor care ajung zilele acestea în Țara Hațegului să urce pe munte, atunci avem o ofertă foarte variată la obiectivele culturale, naturale și istorice ale Țării Hațegului. Atenție mare, înainte de a vă planifica o vizită la oricare dintre obiectivele noastre, să verificați programul. Am intrat în perioada de iarnă, fiecare obiectiv și-a schimbat programul de funcționare, a trecut la programul special și este foarte important pentru o experiență turistică cât mai plăcută să știți exact care sunt orele de funcționare și să vă planificați vizita din timp, astfel încât să puteți să vă bucurați de cât mai multe peisaje și obiective ale Țării Hațegului”, spune Anca Rusu.
Țara Hațegului poate fi și una dintre destinațiile pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Tradițiile se păstrează, iar mâncarea gătită după rețetele tradiționale este una deosebită. Merită să amintim doar virşlii de Sălaş, un fel de cârnaţi subţiri, condimentaţi, care fac deliciul gurmanzilor.
“Foarte mare cerere este în stațiunile montane, unde deja a nins, dar și în zona rurală a Țării Hațegului, acolo unde pensiunile s-au pregătit cu meniu special de sărbători. Dacă va fi zăpadă, va fi o experiență turistică și mai plăcută. Bucatele tradiționale nu vor lipsi din oferta turistică și nici tradițiile specifice”, mai spune Anca Rusu.
Mai trebuie spus faptul că destinația ecoturistică Țara Hațegului concurează acum de la egal la egal cu alte locuri din țară, după un concept dezvoltat începând cu anul 2016.
Sursa foto: pixabay.com