A început o nouă ediție LIBfest
Sănătatea emoțională, dezvoltarea personală, psihologia performanței, parentingul și provocările lui sunt câteva dintre subiectele dezbătute la noua ediție a Târgului de carte și experiențe culturale.
Articol de M P, 22 octombrie 2024, 17:00
În perioada 22-27 octombrie 2024, iubitorii de cultură din țară, dar și din diaspora, sunt invitați la dialoguri și experiențe culturale pe marginea cărților și a temelor de interes actuale, la o nouă ediție online LIBfest – târg de carte și experiențe culturale.
Evenimentul organizat de Libris este dedicat performanței și rezilienței, de la cultură și educație, la sport și parenting, anunță Radio România Brașov.
Printre invitații ediției: Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, într-o discuție despre „Psihologia Performanței”; Sean Cotter, traducătorul câștigător al Dublin Literary Award pentru traducerea romanului „Solenoid“ de Mircea Cărtărescu sau Simona Antonescu, câștigătoarea Premiului Național pentru Proză 2024, vin la LIBfest în dialoguri dedicate.
„Ne propunem să aducem împreună oameni, idei și perspective care inspiră și susțin performanța prin dezvoltarea continuă, atât personală, cât și profesională. De la dialoguri despre performanța în sport și psihologia din spatele medaliilor olimpice, la explorări ale literaturii și sănătății mintale, această ediție este dedicată celor care caută echilibrul și reziliența în toate aspectele vieții”, a spus Augusta Oniță-Bagoly, Director de programe LIBfest.
Printre temele care vor fi dezbătute la această ediție se numără:
– „Învinge dependența. Ghid de înțelegere, prevenție și recuperare” – cu conf. univ. dr. Radu Țincu și dr. Sever Gulea, o discuție despre dependențe și metodele de prevenție și recuperare;
– „Rolul de mamă și provocările lui” – un dialog alături de Ioana Chicet-Macoveiciuc și psih. Luiza Vasilescu, care explorează experiențele și provocările parentingului;
– „Traducătorul ca arhitect: Sean Cotter și provocările interpretării literare” – unde traducătorul lui Mircea Cărtărescu, Sean Cotter, și Cristian Pătrășconiu discută despre complexitatea actului de traducere;
– „Totul e în regulă în mine și în lume” – o reflecție despre sănătatea emoțională, cu Petronela Rotar și dr. Sever Gulea;
– „Nexus. Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA” – un dialog susținut de Teodor Baconschi și Cristian Pătrășconiu despre evoluția rețelelor informaționale și impactul inteligenței artificiale.
Pe toată durata evenimentului, vizitatorii LIBfest pot explora și achiziționa volume de la cele mai cunoscute edituri din România, dar și internaționale, și vor beneficia de discounturi de până la 86% la mii de titluri.
Mai multe informații, AICI.